Ünlüler Denizli Fashion Week'te podyuma çıktı

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Moda dünyasının ünlü tasarımcısı Cihan Nacar, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Denizli Fashion Week kapsamında gala defilesini düzenledi.

Denizli Fashion Week 2019’un kreatif direktörlüğünü üstlenen Cihan Nacar’ın defilesinde Itır Esen, Şebnem Schafer, 24 yıl sonra ilk kez podyuma çıkan Emel Yıldırım, oyuncu Ceren Benderlioğlu ve 27 manken, podyumda boy gösterdi. DFW 2019 Nihat Zeybekçi Kongre Merkezi’nde gerçekleşti, tüm defilelerin dikkat çeken koreografiler, Eda Yılmaz Lekovic imzası taşıyordu. Bendeniz Ümit Temurçin’de iki gün iki ayrı moda söyleşisiyle sektörün değerli isimleri; Aşkım İrem Aktulga, Niyazi Erdoğan, Muammer Kapucuoğlu, Pınar Yaranır, Mustafa Soydan, Niran Hürel’i Denizli’de ağırlamaktan mutluluk duydum. Koleksiyonlarını sunan markalar arasında; Masionette, BASİAD, Muteks Mutlubaşlar Tekstil, Dost Tekstil, İkikız, DENİB, Gamateks, Gelin House Collection, Barine ve Shikka’nın etkileyici kapanış defilesinde Zeynep Mansur’un performansıyla tüm moda severlerin hafızalarına kazınan tasarımlar sundular.

Gala defilesini yapan Nacar, ağırlıklı olarak kadife ve işlemeli kumaşlar kullandığı, 3 boyutlu lazer kesim aksesuarlar ve file detaylarla hazırladığı 2019-2020 kış koleksiyonunu davetlilerin beğenisine sundu. Sahte kürkler ve lateks kumaşlarla dikilmiş mayolar ve kimonoların yanı sıra couture bodylerin de ağırlıkta olduğu koleksiyonda kırmızı rengin hâkimiyeti ise göz kamaştırdı! 

Yaklaşık 24 yıldır podyuma çıkmayan Emel Yıldırım, uzun yıllar sonra profesyonel olarak podyumda yer almasına ilişkin, “Podyumu özlemişim. Çok heyecan vardı. Kalbim pıt pıt. Başım biraz ağrıdı stresten ama çok eskiye gittim. Çok güzel. Sahne arkası, o heyecanı özlediğimi fark ettim. Mankenlerin o hali eskilere götürdü beni. Çok güzel bir anı oldu’ dedi. Oyuncu Ceren Benderlioğlu ise ünlü modacıyı kırmayarak podyumda yerini alan ünlü isimler arasındaydı. Kendisini Cihan Nacar’ın ikna ettiğini dile getiren ünlü oyuncu “İlk kez böyle bir tecrübe yaşadım ve çok heyecanlandım. Beni buna ikna edecek kişi yine Cihan’dır. Modelliğin ve mankenliğin yanı sıra tiyatro çalışmalarını da sürdüren Şebnem Schaefer da “İlk kez Cihan’ın defilesine çıktım ve kısmet olmasına da sevindim” dedi.