Ünlü tablolar bu kez Ağrı da sergileniyor

Geçen yıl Ağrı'da gerçekleşen ve moda dünyamızda büyük yankı uyandıran Dosso Dossi Fashion Show, bu yıl misyonunu özel bir sanat projesi ile devam ettiriyor. Ağrı'nın büyüleyici coğrafyası ve tarihi mekânlarında, geçen yıl defileleri izleyen bir moda yazarı olarak bugün yine bu özel şehirdeyim.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Ağrı Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda İshak Paşa Sarayı "Kültür Sanat Etkinlikleri" projesi kapsamında iş insanı Hikmet Eraslan'ın kişisel koleksiyonunda bulunan ve İtalyan ressamların orijinal eserlerinden oluşan 30 adet yağlı boya tablo, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshak Paşa Sarayı'nda 3 Temmuz – 3 Ağustos tarihlerinde sergilenecek.

Ağrı Valiliği ilin tanıtımının yanı sıra kültürel değerlerin bilinirliğini artırmak ve şehrin ekonomik yapısına katkı sunmak için İshak Paşa Sarayı'nda yaz boyunca bir dizi etkinlik yapmayı planlıyor. Bu etkinliklerden biri de iş insanı Hikmet Eraslan'ın sahip olduğu İtalyan ressamların eserlerinden oluşan koleksiyon.

17. yüzyıldan kalma eşsiz İshak Paşa Sarayı'nda gerçekleştirilen "İtalyan Ressamlar Doğubayazıt'ta" sergisi için bugün bir açılış töreni düzenleniyor. Ağrı Valisi Dr. Osman Varol'un katılımı ile gerçekleştirilecek törende moda ve sanat dünyasından da özel isimler hazır bulunacak. Ayrıca, Ağrı Valiliği ve İl Turizm Müdürlüğü'nün desteğiyle Türkiye'ye davet edilen İtalyan gazeteciler de serginin açılışı için Doğubayazıt'ta olacaklar.

Doğduğu topraklara olan sevgisini her fırsatta dile getiren Dosso Dossi Holding Ceo'su Hikmet Eraslan, "Bu bölgenin ekonomi ve turizm açısından kalkınması için hepimizin elinden geleni yapması lâzım" diyor. Geçen yıl Türkiye'nin en ünlü mankenleriyle İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı eteklerinde gerçekleştirdiği dijital platform defilesinin görüntülerini 50'den fazla ülkede yayınladıklarını hatırlatan Hikmet Eraslan, "Şimdi ise Türkiye'nin en iddialı orijinal İtalyan yağlı boya resim koleksiyonu ile yine Doğubayazıt'tayız. Yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Böylesi iddialı bir koleksiyon ile Doğubayazıt'ın turizm ve moda dışında sanat ile de konuşulmasını sağlayacağız. Tüm sanatseverleri, bu sergi vesilesiyle ülkemizin en güzel köşelerinden biri olan Doğubayazıt'a davet ediyorum" şeklinde çağrıda bulunuyor.

Ağrı'da geçen yıl şahit olduğum; renkli kumaşların tasarım dokunuşlarıyla eşsiz kelebeklere dönüşümü hayatım boyunca zihnimden çıkmayacak. Bakalım İtalyan Ressamlar'ın ilham veren yağlı boya tabloları, İshak Paşa Sarayı'nın muazzam mimarisi ve tarihi ile buluştuğunda nasıl bir duygu uyandıracak bende... Sabırsızlanıyorum.