Tutkumun peşinden koşuyorum

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Genç yaşına rağmen ünü ülke sınırlarını aşan bir isim Mahmut Orhan. En son GQ ödüllerinde “En İyi DJ” ödülünü aldı. Başarılı DJ ve prodüktör Mahmut Orhan’la konuştuk.

Ününüz sınırları aşmış. Bu  işle ilgilenmeye başladığınızda bugünlere gelebilmenin hayalini  kuruyor muydunuz?

Evet böyle hayallerim vardı ama ünlü olmak yerine her zaman müzik yapabilmeyi, hayatıma müzikle devam etmeyi daha çok hayal ediyordum. Müzik benim için farklı bir tutku

20’lerinde olup da bu kadar şöhretli olmak sizin için ne ifade ediyor?

Güzel bir his, mutluluk verici ve aynı zamanda omuzuma büyük bir sorumluluk yüklüyor. Genç yaşta başarıya ulaştım ama ilerisi için çok daha fazla çalışmam gerekiyor.

İlk başladığınız günleri anlatır mısınız? Hani şu kırık kulaklıkla çalıştığınız günleri...

İlk başladığım günler benim için en değerli en güzel günlerdi. O zamanları şu günlerde kendime sık sık hatırlatıyorum Benim müziğime daha çok motivasyon sağlıyor. Kırık kulaklığımla ilk kaydımı aldığım 3 Adam Ses Işık Şirketi’nin deposu hala gözümün önünde. 

Sizin gibi olmak isteyen gençlere ne önerirsiniz?

Çok çalışsınlar ve hayallerinden vazgeçmesinler. Pes etmeden kendilerine inanarak, müziklerini severek yapsınlar.

Bir gününüz nasıl geçiyor?

Genellikle stüdyo da çalışarak geçiyor, evimin içinde stüdyo var ve sürekli vaktimi müzikle geçirebiliyorum. Boş vakitlerimde köpeğimle doğada gezmeyi, arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum.

Aynı gün içinde bir ülkeden diğerine gitmek, geceden sabaha dek çalışmak... Nasıl hissediyorsunuz, hiç yoruldum demez misiniz?

Yorulduğumuz tabii ki oluyor. Zaman zaman uykumu sadece havaalanlarında, uçaklarda alabiliyorum. Fiziksel yorgunluk ister istemez oluyor ama o topluluğun karşısına çıkınca, onları müziğimle eğlendirebildiğim zaman hiçbir yorgunluğum kalmıyor, bundan büyük keyif alıyorum.

Jetler, limuzinler, lüks oteller, büyük kulüpler... Dışarıdan göründüğü gibi renkli bir hayat mı bu?

Böyle şeyleri çok önemsemiyorum. Çünkü benim için önemli olan doğru müziği yapabilmek ve bundan keyif alabilmek. Ben tutkumun peşinden koşuyorum, müzik benim için hepsinden daha renkli.

Kazandığınız paraları ne yapıyorsunuz? Har vurup harman savuranlardan mısınız?

Kazandığım paraları tabii ki har vurup harman savurmuyorum, elimizden geldiğince düzenli bir şekilde yatırım yapmaya çalışıyorum. Genellikle kendimi müzikal anlamda geliştirebileceğim şekilde yatırımlar yapıyorum. Ayrıca arabaları çok seviyorum. 

Cem Yılmaz’ın pantolon esprisi için ne diyorsunuz? Bizim aracılığımızla neler söylersiniz?

GQ gecesi benim için çok özel bir geceydi özellikle Cem Yılmaz’ın esprisinden sonra daha da özel oldu. Benim için müthişti. Unutulmayacak bir hatıra. Cem Ağabey’in önünde saygıyla eğiliyorum ve kendisini çok seviyorum. Törenden sonra kendisiyle konuştuğumuzda şakasına takıldığını söyledi.

BİRÇOK ÜLKEDEN TEKLİF GELİYOR

Dünyaca ünlü sanatçılardan teklif geliyor mu? Sizin hayalinizi kurduğunuz bir isim var mı?

Birçok sanatçıdan ve birçok ülkeden teklifler geliyor ama şu anda kendi işlerimizin üzerine yoğunlaşıyoruz. Dünyada hayalini kurduğum müzik yapmak istediğim kadın isimler arasında Dua Lipa ve Sia var. Müzikal anlamda da Zayn var, hepsine saygım sonsuz. 

Sena Şener’le yaptığınız düet oldukça popüler oldu. Müzikal anlamda nasıl bir bağ kurdunuz?

Sena ile yaptığımız parça dünya hiti oldu birçok ülkede birçok insanın aklına kazındı. Sena ile olmasının benim için çok güzel bir önemi var çünkü Sena şu ana kadar dinlediğim en iyi seslerden biri. Onunla böyle bir esere imza atmış olmak beni çok mutlu ediyor ve çok seviniyorum.