Türkiye'nin Hollywood çıkarması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleriyle gerçekleşen Hollywood Türk Film ve Drama Günleri izleyicilerden ve sektör profesyonellerinden büyük beğeni toplayarak tamamlandı. Kırmızı Halı Geçidi en az gösterimi yapılan film ve dizi kadar dikkat çekti...

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Global eğlence dünyasının yapı taşı Sony Stüdyoları'nda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleriyle 4 - 5 Kasım'da gerçeklesen Hollywood Türk Film ve Drama Günleri izleyicilerden ve sektör profesyonellerinden büyük beğeni toplayarak tamamlandı. Kırmızı Halı Geçidi en az gösterimi yapılan film ve dizi kadar dikkat çekti.

Cumhuriyetimizin 100. yılına ithaf edilen etkinliğe Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Kemal Uysal'da katıldı. Etkinliğin açılış gecesi modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu "Atatürk" filminin galasıyla başladı. Hollywood stili göz kamaştırıcı kırmızı halı törenine Meryem Uzerli, Ebru Şahin, Engin Altan Düzyatan, Fadik Atasoy, filmin kadrosu ve yapımcıları; Saner Ayar, Hakan Karamahmutoğlu, müziklerini yapan Batu Şener, Alican Barlas ve başrolde yer alan Aras Bulut İynemli katıldı. Organizasyona şahitlik eden bir konuk olarak HTFD 2023'ün her aşamasından gurur duydum ve çok keyif aldığımı özellikle belirtmek isterim.

Kırmızı Halı geçidinde, Los Angeles'ın en değerli cemiyet kadınlarından biri olan Emine Gülistan'ın, oyuncu Fadik Atasoy'un ve Elif Zorlu'nun iki gün boyunca çok konuşulan elbiselerinin tasarımcısı Gülafer Ataş da geceye katılan isimler arasındaydı. Ataş, kız kardeşi İpek Boyayan ile her yıl Oscars elbiseleri hazırladıklarını ama bu sefere ülkemiz adına yapılan bu özel organizasyon için yeni tasarımlar yapmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Festival Başkanı Barbaros Tapan "Aramızda 6 ülkenin başkonsolosu, sektör profesyonelleri, kültürel ateşeler var. Konuklarımızın neredeyse yarısı yabancı. Bu etkinlikler sadece bir film gösterimi değil hikâye anlatımının büyüsü ve sinemanın birleştirici gücünün kanıtı" dedi.

"ŞAHSİYET"İN PRÖMİYERİ YAPILDI

İkinci gün ise GAIN ana sponsorluğuyla dünyada ilk kez bir Türk dizisinin prömiyeri Amerika'da yapıldı. Dünya çapında ilgi gören, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Haluk Bilginer'e En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü getiren "Şahsiyet"in, Los Angeles'ın ikonik Sony Stüdyoları'nda gerçekleşen prömiyerine Meryem Uzerli, Engin Altan Düzyatan, Fadik Atasoy, GAİN Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kilimci gibi pek çok isim katıldı. Yönetmenliğini Onur Saylak'ın yaptığı, senaryosunu Hakan Günday'ın kaleme aldığı Şahsiyet II. Fasıl'ın ilk bölümü dakikalarca alkışlanırken seyirciden tam not aldı.

VİZYONUN SESİ PANELİ GERÇEKLEŞTİ

Seçkin yapımların gösterimlerinin yanı sıra yaratıcı zihinlerin bağlantı kurduğu Voice of Vision panelinin konukları arasında 33 sezondur NBA'de Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers'ın resmi fotoğrafçısı olarak görev yapan,"Dream Team"den bu yana Amerika Birleşik Devletleri Olimpiyat milli basketbol takımının fotoğrafçısı ve Memorial Basketball Hall of Fame'de kalıcı olarak yer alan dört fotoğrafçıdan biri Andrew Bernstein, Altın Küre Başkanı Helen Hoehne , WSJ ,LA Times ve NY Times gibi önemli mecraların feature ettiği Youtuber Enes Yıssssssssslmazer ve yapımcı Saner Ayar de yer aldı.