Türk markaları vitrine çıktı

Bu yıl 6.sı düzenlenen, Avrupa'nın en büyüğü olan Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı ve tasarımcılara ayrılan The Core Istanbul alanı, Türk marka ve tasarımcılarını 2025-2026 Sonbahar-Kış koleksiyonlarıyla ağırladı.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) bir iştiraki olan İTKİB Fuarcılık A.Ş tarafından İstanbul Fuar Merkezi'nde 6. kez gerçekleşen IFCO - Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı, Avrupa'nın en büyük hazır giyim ve moda fuarı olmanın hakkını verdi. 121 ülkeden gelen ve bir önceki seneye oranla yüzde 13,9 artışla toplam 18 bine ulaşan sayıda fuar ziyaretçisi, Türk marka ve tasarımlarını ilgiyle karşıladı.

Kısa sürede elde ettiği başarıyla Türk moda endüstrisinin küresel ölçekteki prestij organizasyonları arasına giren ve alanında Avrupa'nın en büyük fuarı olan IFCO - IstanbulFashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı; kadın, erkek ve çocuk giyimden, denim ve spor giyime, abiye, gelinlik, damatlıktan iç giyim ve çoraba, ayakkabıya kadar tüm ürün gruplarındaki seçkin firmaları bir araya getirdi. Fuar kapsamında; Asya, Orta Doğu ve Avrupa başta olmak üzere hedef ve uzak bölge ülkelerinden alım heyetleri ile katılımcı firmalar, ikili iş görüşmeleri yaparak sürdürülebilir iş birlikleri sağladı.

TÜRK TASARIMCILAR 4. KEZ THE COREISTANBUL'DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Türk moda tasarımcıları kendilerine IFCO Fuarı içinde özel olarak hazırlanan The Core İstanbul'da koleksiyonlarını moda profesyonellerine ve meraklılarına sundu. Türkiye'nin önde gelen moda tasarımcılarını ve hazır giyim markalarını uluslararası alıcılar ile bir araya getirerek marka ve tasarımcıların koleksiyonlarını ticari faaliyete dönüştürme olanağı sağlayan IFCO Fuarı'nda bulunan The Core İstanbul, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Moda endüstrisinin her alanını kapsayan, yaratıcı ve işbirlikçi çözümler öneren TheCore İstanbul sayesinde Türk tasarımcıları yeni sezon trendlerine tasarımlarıyla nasıl yön verdiklerini ziyaretçilere birinci ağızdan aktardı. The CoreIstanbul kapsamında yer alan Türk moda tasarımcıları ve markaları şöyleydi: 2be4a – Ayşegül Konukoğlu, A Piece of Work – Ezgi Karayel, Arzu Kaprol, Aylin Çetinkaya, Be Oz – Sinem Özusta, Bianco e Nero – Gamze Satgan, Essin Barış, EynaCo, Helin Aydoğan, HEVA, Meltem Aybar, Meltem Özbek, Mert Erkan, Nazlı Terzioğlu, Özlem Erkan, Safarah World – Ece Erigi, Ryder Act, Selin Küçüksöz, SHYZ Wear - Seydullah Yılmaz, SYGA – Gönül Altunışık, Tuba Ergin, Urban Muse, Viola & Vesper