Türk kadınları meme büyütme ameliyatları hakkında ne düşünüyor?

Prof. Dr. Reha Yavuzer

reha.yavuzer@aksam.com.tr

Meme dokusunun yeterli büyüklükte ve şekilde olması oldukça önemli... Bu nedenle tüm dünyada estetik ameliyatlar arasında silikon meme protezleriyle meme büyütme oldukça önemli bir yere sahip. Kadın beden bütünlüğü içinde arzu edilen şekil ve boyutta bir meme dokusu o kişiyi çekici kılmakla kalmıyor aynı zamanda özgüveninin tamamlanmasıyla bireyi toplumda çok daha girişken ve üretici hale de getiriyor.

“Türk kadını meme büyütme ameliyatları hakkında acaba ne düşünüyor?” sorusuna yanıt arayan bir araştırmanın sonuçları oldukça enteresan. Haydi gelin bakalım...

DAHA GÜZEL OLMAK İÇİN

Şu anki halimizden pek memnun değiliz...

Türkiye’de kadınların sadece yüzde 30’u meme şekil ve büyüklüğünden memnun. Kalan yüzde 70 grup ise değişik derecelerde memnuniyetsiz. Memnun olanlar arasında bile meme büyütme ameliyatını düşünler var çünkü amaç daha da iyi bir forma kavuşmak. Bu nedenle daha güzel olmak için bedeninizin hangi bölgesinde estetik ameliyat olmak isterseniz sorusuna yüzde 75 oranında göğüs cevabı geliyor. Bunu ise yüzde 30’larda burun ameliyatları izliyor.

EN BÜYÜK ENDİŞE AMELİYAT İZİ

Güzellik denilince Türk kadının aklına ne geliyor?

Güzellik tanımında Türk kadını en çok göğüslere önem veriyor. Bunu boya oranlı kilo takip ediyor. Ardından yüz güzelliğine ve sonrasında da kalça güzelliğini sıralıyor. Deri ve saç rengi ise güzellik tanımında Türk kadının en az önem verdiği unsurları teşkil ediyor. Göğüs güzelliğinde ise 85-90 bedenlerin küçük göğüslere göre daha güzel olduğunu belirtiyor.

Meme ameliyatlarında en çok korkulanlar...

Türk kadının meme ameliyatlarıyla ilgili en büyük endişe ameliyat izleri. Halbuki meme büyütme ameliyatları yaklaşık 4cm lik ufak bir keşiden yapıldığı için yersiz bir endişe. Ameliyat sonrası hissedilecek ağrı ise ikinci sıradaki endişe. Ağrı konusu da aslında korkulduğu gibi değil. Gerek ameliyatların teknolojik olarak çok daha hassas şekilde yapılmaları gerekse ağrı kesicilerin uygun şekilde kullanılmasıyla artık meme büyütme ameliyatları çok ağrılı işlemler değil. Silikonun patlaması ve süt verememe olasılığı da doğru bilinen yanlışlar olarak endişe ve korku listesinde yukarıda. Silikon meme protezi ameliyatlarının süt vermeyi engellemesi tercih edilecek teknikler çerçevesinde olası değil. Yani silikonlu anneler süt verebiliyor. Günümüz teknolojisinde silikon protezlerin içerisinde yapışkan molekül nedeniyle de silikonların patlaması mümkün değil.

YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİL

Meme ameliyatlarından memnunuz...

Araştırmaya katılan ve meme büyütme operasyonu olan kadınların memnuniyet dereceleri ise çok yüksek. Ameliyat oların yüzde 90’nı memnun olduklarını belirtiyor. Bugün olsa tekrar aynı ameliyatı olur musunuz sorusunda ise oran daha da yükseliyor ve yüzde 94’ü buluyor. Aynı şekilde ameliyat olanlar yüzde 94 oranında çevrelerindekine bu ameliyatı öneriyorlar.

Silikon markalarını bilmiyoruz...

Türk kadını meme protezi markaları konusunda yeterli bilgiye sahip değil ve bu konuda doktoruna güveniyor. Her üründe olduğu gibi değişik ülkelerde üretilen değişik kalite ve özellikte markalar mevcut. Hatta aynı marka içerisinde bile pek çok değişik model bulunmakta. Kullanılacak silikonun marka ve modelini bilmekte fayda var. Silikon meme ameliyatları hâlâ alternatifi olmayan, tüm dünyada kadınlar tarafından en çok tercih edilen estetik ameliyat. Türk kadını da güzellikte memenin çok önemli olduğunu düşünüyor ve dünya kadınları gibi meme estetiğinde silikon protezle güzelliğini daha da yukarıya taşıyacağını biliyor.