Türk kadını moda konusunda bilinçlendi

Podyumların unutulmaz isimlerinden Tuğba Özay’ın, formunu, güzelliğini ve şıklığını nasıl koruduğunu, alışverişte nelerden vazgeçemediğini ve çok beğenilen sahne kostümleri için kimlerle çalıştığını öğrenmek ister misiniz? O zaman, keyifli röportajımıza bir göz atın…

Trendleri takip ediyor musun? 

Trendleri takip etmek gerektiğine inanıyorum ama asıl önemli olan kişinin kendi stilini yaratması. Çocukluğumdan beri giyinmeyi çok severdim. Tabii ki stilim, modellik kariyerimle beraber daha da güçlendi. Rol modelim annemdi. Şık ve zarif elbiseleri gözümün önünden hâlâ gitmez. Özellikle İtalyan moda trendleri ilgi alanımda. Ekletik stili, yani çoklu renkleri ve desenleri bir arada kullanmayı, zor olsa da çok severim. 
Kendini satın almaktan alıkoyamadığın bir ürün var mı?
Gözlükler! Çok iyi bir gözlük koleksiyoneriyim. Sıra dışı modeller tercih ediyorum. 
Yaz tatili için valizinde olmazsa olmazların nelerdir? 
Sandaletler, bikiniler, pareolar, ahşap, taş ve deniz kabuklarından aksesuarlar ve halhal, havuç, kakao kremlerin ve elbette güneş gözlüklerim. Özellikle renkli giysileri, farklı renkleri ve desenleri bir arada kullanmayı seviyorum. 
Sahne kostümlerin için kimlerle çalışıyorsun? 
Birçok isimle çalıştım. Bunlardan biri Couture İstanbul tasarımcılarından sensin tabii ki (gülüyor). Öznur Kızılarslan’la albüm kapakları için çalıştık. Onun da farklı bir stili var. Gülafer Ateş’le çalıştım. Beğendiğim diğer tasarımcılar ise Hakan Akkaya, efsane isimlerden Yıldırım Mayruk, Cemil İpekçi, Muzaffer Çaha ve Yasemin Akat.
Türk kadınlarına vereceğin stil ve güzellik tüyoları nelerdir?
Türk kadınları son yıllarda moda konusunda daha bilinçlendi. Güncel moda akımlarının kurbanı olmamaları gerekiyor. Örneğin; o yıl moda olan bir renk, kişinin ten rengine hiç uymayabilir. Trendleri takip edebilirler fakat kadınların kendi stillerini yaratmalarını tavsiye ediyorum. Vücut tiplerini iyi bilip ona göre seçimler yapmalılar. Örneğin; kimine skinny pantolon kimine İspanyol paça pantolon yakışır. Kombinasyon yaparken doğru aksesuar kullanılmalı. Sade renklerle aykırı, desenlilerle ise sade aksesuar kullanılmalı. 

PES ETME 

Yeni albümünü anlatır mısın?
‘Pes Etme’, müzik altyapısıyla, zengin yelpazeye sahip bir albüm oldu. Hem pop hem rap harmanı olan ‘Zıplamayan Bizden Değildir’, ‘Kötülükler Kraliçesi’nde O ses Türkiye’nin sevilen isimlerinden olan Rapçi Tankut Manas’la düetimiz var. Albümde dokuz şarkı var. Tüm şarkıların sözleri ve yedisinin müzikleri bana ait. Yöresel müzik altyapıları kullandık. Suat Aydoğan, Kıvanç Kaan, Göksel Sönmezocak, Gökay Süngü albümüme katkıda bulundu.
Konser var mı bu ara? 
3 Eylül’de Diyarbakır Arena Club’ta ve Kurban Bayramı’nda da Türkiye’nin çeşitli ünlü otellerinde sahne alacağım. 

BİR ŞORT BİR TİŞÖRT YETERMİŞ

Survivor senin için yeni bir dönüm noktası oldu mu? 
Survivor benim için çok ilginç bir deneyim oldu. Hayatıma bazı özel şeyler kattığını düşünüyorum. Özellikle olumsuz şartlar karşısında nasıl bir tavır sergilemem gerektiğini, kendi kişiliğinden ödün vermeden arkadaş ilişkilerini ve sosyal yaşamı nasıl dengede tutacağımı, açlık içinde çaresizlik ve yalnızlıkla nasıl başa çıkabileceğimi öğretti. İnsanların nezdinde başka bir Tuğba Özay algısı vardı, bunu Survivor’la değiştirdiğimi düşünüyorum. Aslında Anadolu’dan bizden birisi şeklinde değiştirdiğimi düşünüyorum.  
Peki, Ada’da modayla ilgili ne öğrendin?
Survivor sonrasında öğrendiğim en önemli şey; insan aynı tişört, şort ve ayakkabıyla aylarca yaşayabiliyormuş (gülüyor).