Trabzon'un eşsiz gastronomisi tanıtıldı

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gastronomi Turizm Fuarı'nda, yemekleri, horonu ve kemençesiyle Trabzon tanıtıldı.

BÜLENT ŞANLIKAN - HABER MERKEZİ

Fuarın son gününde Trabzon'un birbirinden lezzetli yöresel yemekler büyük ilgi topladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu önümüzdeki dönemde Trabzon'da bir gastronomi festivali düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Trabzon, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gastronomi Turizm Fuarı'na damgasını vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kuymaktan, Akçaabat köftesine, Vakfıkebir ekmeğinden, Hamsiköy sütlacına, Tonya tereyağından, Kalkanoğlu pilavına, Trabzon peynirlisinden, kıymalısı, döneri, karalahana çorbasına, etli lahana sarmasından, karalahana yemeği ve Laz böreğine kadar bölgeye ve Trabzon'a özgü yemekleri tanıttı. Toplantıda yapılan kuymak tek tek dağıtılırken, Başkan Zorluoğlu da kuymağın başına geçerek poz verdi. Kemençe eşliğinde bir de horon gösterisi yapıldı.

KARADENİZ MUTFAĞINI ÖNE ÇIKARACAĞIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Son dönemde ülkelerden çok şehirlerin yarıştığı bir döneme girdik. Bu anlamda Trabzon'umuzu diğer şehirlerden farklı ve eşsiz kılacak, Trabzon'a has nitelikleri öne çıkaracak çalışmalar yapıyoruz. Trabzon mutfağının, Trabzon yemeklerinin, gastronomi değerlerinin öne çıkarılmasına dönük adımlar atıyoruz. Bu gastro şov ile fuarda yer alarak bu stratejinin bir parçasını burada ser gilemiş oluyoruz. İnşallah, önümüzdeki dönemlerde Trabzon'da gastronomi ile ilgili olarak tüm doğu Karadeniz mutfağının öne çıkarılması, ulusal ve uluslararası düzeyde daha tanınır hale gelebilmesi için faaliyetler icra edeceğiz. İnşallah, Trabzon'da bir gastronomi festivali düzenlemeyi planlıyoruz" diye konuştu.