Toksinler dışarı yaşam enerjisi içeri!

Geçen hafta başladığımız detoks konusuna bu hafta devam ediyoruz.

DETOKS GÜNLERİNDE  ÖNERDİĞİMİZ 8 SEBZE

Ispanak-semizotu-pazı: Koyu yeşil yapraklı sebzeler arasında Türk mutfağının gözdelerinden biri olan ıspanak, semizotu ve pazı diğer sebzelere nazaran daha çok lif içerir. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağıdır. Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengindir. Semizotu, ıspanaktan çok daha fazla omega-3 ve demir içeren bir bitkidir. İçerdiği alfa linolenik asit omega-3 yağ asitleri beyin, kan ve bağışıklık sistemi için yararlıdır. Ayrıca bağırsaklarınızı da çalıştırır ve metabolizmanızı hızlandırırlar. 

Marul çeşitleri: Marul beslenme programınızın her öğününde hem doymak hem de sağlıklı kalmak için elinizin altında olması gereken bir besindir. Küçük atıştırmalarınız için de hem pratik hem de taşımaya uygun. Maydanoz-dereotu-nane: Özellikleri saymakla bitmeyecek olan bu mucize üçlünün en bilinen faydası bağırsakları çalıştırmasıdır. 

Vücudunuzun ödemden arınması için özellikle detoks zamanı bolca maydanoz tüketebilirsiniz.

Enginar: Karaciğeri temizleyici özelliktedir, kan şekerinizi dengeler, kolesterolünüzün dengelenmesi için de etkilidir.

Brokoli-karnabahar: Sindirimi en kolay besinlerden biri olan kış aylarının vazgeçilmezi karnabahar ve brokoli metabolizmanızı da hızlandıracaktır. Aynı zamanda antioksidan zenginidir.

Havuç: Beta karo enden zengindir, bağışıklığı kuvvetlendirir.

Beyaz-kırmızı-karalahana: Gaz yapıcı özelliği olsa da yüksek lif oranı nedeniyle diyette lahananın önemi yadsınamaz. Bağırsakların düzenli çalışmasına yarayan lahanaları tiroid problemi olanların dikkatli tüketmesi gerekir. 

Limon: Sindirim sistemini temizleyen limon, vücudunuzdan toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Kuvvetli antioksidandır. Kendisi asitli olmasına rağmen vücudunuzda asit-alkali oranını dengeleyici özelliğe sahiptir. 

Zencefil: Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir ve sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkisi vardır.

DETOKS MEYVELERİ

Nar, elma, erik, portakal ve üzüm… Kurutulmuş meyveler daha çok şeker ve daha az enzim içerdiğinden detoks 

açısından pek faydalı sayılmazlar. Bu durumda yaşasın taze mevsim meyveleri! 

Önce niyetlenin ve listenizdeki yiyecekler için alışveriş yapın. Yiyecekleri en az 30 kez çiğneyin. Yemeklerinizi mümkün olduğunca soslanmamış, taze ve birbiriyle çok karıştırılmamış olarak tüketin. Sabah iki bardak su çebilirsiniz. Arındırıcı özelliği bulunan zencefil ve zerdeçalı, ödem çözücü maydanozu detoksunuz sırasında kullanın. l Deniz tuzuna da hem lezzetlendirici hem alkali özelliği nedeniyle sofranızda yer verebilirsiniz.

Bağırsak çalışmanızda problem olursa günlük olarak tükettiğiniz sebzenin miktarını üç katına çıkarın. 
Her gün 10 bin adım atmalısınız. Her gün duş alın. Duştan sonra bitki çaylarıyla ritüellerinize devam edin. Bitki çayları arasından gündüz ada çayını, gece ise papatya ve ıhlamuru tercih edin. Ruhunuzu da ihmal etmeyin. 
Her gün 1 saat isterseniz dua edin. Her gün masaj yapın. Ayak ve el uçlarınızdan geriye doğru tüm 
vücudunuzu fırçalayın. Arada bir sauna ya da hamama gidin. Akşam yemeğinizi mümkünse erken yiyin ya da atlayın.