Teknolojiyle cildinizi canlandırın

Prof. Dr. Reha Yavuzer
reha.yavuzer@aksam.com.tr

Güzellik denilince akla artık cildinizin güzelliği ve pürüzsüzlüğü geliyor. Bakın çevrenizdeki güzellere, tek bir ortak özellikleri var: Canlı, parlak ve pürüzsüz bir cilt. Peki o zaman derinizin bu özelliklerini ortaya çıkarmak için neler yaptırabilirsiniz? Bu hafta size Hollywood starlarının tercih ettiği teknolojilerden bahsedeceğiz. Son 10 gün içerisinde Beverly Hills kliniklerinde bizzat yaptığım gözlemler ve sohbetler ve kendi kliniğimizdeki gelişmeler ışığında bakın neler var? 

Vakumlu cilt bakımları
Ayda en az bir kez detaylı bir cilt bakımı önemli. Cilt bakımında artık manuel sıkma yöntemleri tamamen terk edildi. Vakumlu elektronik kontrollü sistemler tercih ediliyor. Vakumlu temizlik sistemlerinin başarısını ise kullanılan özel solüsyonları belirliyor. Oldukça kompleks içeriklere sahip bu solüsyonları uzman doktorlar belirliyor. Paris'te üretilen René solüsyonları yılların birikimini yansıtan en başarılı solüsyonlardan biri. Gerek temizlik için gerekse besleyicilik açısından düzenli kullanımı cildin daha parlak ve canlı olmasını sağlıyor. Sivilceli ciltlerde ise salisilik asit içeriği daha ön planda tutuluyor. Beverly Hills'de sıklıkla ilk ay 3-4 defa, sonrasındaysa ayda bir öneriliyor. Günlük yaşantıyı aksatmayan bu bakımlar pürüzsüz bir deriye giden yoldaki mutlak yaptırılması gereken ilk adım.
Yakmayan lazerler
Klasik lazerlerde ortaya çıkan ısıyla bir yanık oluşur. Bu da bir takım potansiyel sorunları ve uzamış iyileşme periyodlarını ortaya çıkarır. Hollywood'daki pek çok sabırsız yıldız artık klasik lazerler yerine Coolaser diye de bilinen bir teknolojiyi tercih ediyor. Isı üretmeyen bu lazerde derinin üst tabaksı micron düzeyinde alınarak alttan yeni deri gelişimi sağlanıyor. Verilen enerjinin bir önemli etkisi de kollajen üretimini hızlandırması. 3-4 seans olarak yapılan bu lazerde 2-3 günlük iyileşme zamanına ihtiyaç var. Yani hafta sonuna girerken yaptırdığınızda hafta başında tekrar işe dönebilmek mümkün. Deride parlaklık canlılık ve pürüzsüzlük oluşturan bu işlem en çok yüz ve ellere uygulansa da tüm bedene uygulanabiliyor. Kim Kardashian cildinin güzelliğinı bu uygulamaya borçlu olduğunu her fırsatta söylüyor. Çok teknik bir uygulama olan Coolaser mutlaka cihazı iyi bilen bir plastik cerrah veya dermatolog tarafından yapılmalı.
Işığın gücü 
Geniş spektrumlu ışık enerjisi (BBL) ilk kez detaylı olarak Stanford Üniversitesi tarafından çalışılmış. Yaklaşık 15 senedir kullanılan bu teknoloji geliştirilmiş ve günümüzde ‘forever young’ isimli protokolle tercih edilir hale gelmiş. Beverly Hills sokaklarının en çok tercih edilen cilt sıkılaştırma yöntemi. En büyük avantajı iyileşmeye ihtiyaç göstermemesi ve yaz kış yaptırılabilmesi. Stanford'dan yetkili hekimlerle yaptığımız görüşmede sıkılaşma, canlılık ve lekelerde azalma yanında bu teknolojinin deri kanseri riskini de azalttığını öğreniyoruz. Protein sentezini artırarak daha çok kollajen üretmenizi sağlayan 
BBL, 4-6 seans öneriliyor. En çok yüze yapılsa da vücudun diğer bölgelerine de uygulanabiliyor.
Klasik lazerler
Her ne kadar pek çok yeni teknoloji ortaya çıkmış olsa da klasik ısı üreterek kontrollü yanıklara neden olan lazerleri hala belli durumlarda tercih ediyoruz. Sadece tek seans uygulama yapılıyor ancak 20-25 güne kadar uzayan iyileşme zamanı gerekiyor. Yaz aylarında asla yapmamak lazım ve uygulama öncesi ve sonrasında titizlik ile yapılması gereken bakımlar var. Çok derin yara izleri veya sivilce izlerinde halen en başarılı yöntem ancak uzun iyileşme süreci nedeniyle çok az tercih ediliyor. Konuştuğumuz Beverly Hills kliniklerinde de gerek Los Angeles in uzun yaz önemine sahip olması gerekse bireylerin o kadar uzun sosyal ve iş yaşamından uzak kalmak istememeleri nedeniyle pek yapılmadığını görüyoruz. Evet teknoloji yanınızda. Detaylı bir analizden sonra hangi yöntemlerin sizin için daha iyi olduğuna karar vererek, haftalar içerisinde cildinizin ışıldamaya başladığını görmeniz mümkün.