Teknoloji trendleri

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Dünyanın en ilginç fikirlerini bulabileceğiniz ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Çinlilerden ilk ekranı katlanabilen telefon

Çinlilerden dünyanın ilk ekranı katlanabilen telefonu adı pek de duyulmamış olan bir firma, katlanan ekran teknolojisi yarışında bir adım öne geçtiğini ve ilk katlanabilen akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazır olduklarını duyurdu. Ekran açık haldeyken 7,8 inç (19,8 cm) ebatlarında. Ancak kapalı haldeyken üç farklı küçük ekran işlevi görebiliyor. Ön yüz, arka yüz ve katlanan bölümdeki ekranlar, aynı anda farklı görüntüleri yansıtabiliyor.

Japonya 2020 yılında uçan araba üretecek

Ülke basınındaki haberlere göre, Japonya’nın uçan araba projesi için Uber, Japonya Hava Yolları, Airbus, Boeing, NEC, Toyota, ANA ve Yamato firmalarının da aralarında olduğu 20 şirket, yol haritası hazırlayacak. Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığının, uçan araba projesi için gelecek yıl performanslı akü, motor ve diğer ekipmanların üretilmesine destek amacıyla özel sektöre 40,4 milyon dolarlık bütçe ayırdığı belirtildi. Proje kapsamında, uçan arabanın 2020 yılında piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Sony robot köpek Aibo’yu tanıttı

Bir süredir teknoloji dünyasının popüler dedikodularından olsa da durum sonunda netliğe kavuştu ve Sony robot köpek Aibo’yu tanıttı. OLED panellerine sahip iki gözü ve ultra kompakt aktüatörleri bulunan robot kopek böylelikle birçok hareketi kolaylıkla hayata geçirebiliyor. Sony, bu akıllı köpek hakkında “Onlara sevgi, alaka ve eğlenceli yanınızı gösterirseniz evinizin bir üyesine dönüşecek” diyor.