Taylan Güner kızının doğumunu ağaç bağışı ile kutladı

Oyuncu Taylan Güner, Bodrum'daki yangından bir hafta sonra doğan kızı Talya için 11 Kasım Ağaç Bayramında Orman Mühendisleri Odası'na 100 fidan bağışladı. Güner, kızı doğduklarında yangınlar nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını ancak aylar sonra Talya'nın doğumunu kutlamak için ağaç bağışladıklarını söyledi.

Ülkemizde bu yıl onlarca ormanda yangın çıktı. Bu yangınlardan biri de Bodrum'da meydana geldi. Oyuncu Taylan Güner Bodrum'da bu feci yangına ailesiyle birlikte şahitlik etti. Yangından bir hafta sonra ise sevinçli bir olay yaşadılar ve kızları Talya'yı kucaklarına aldılar. Ancak aile bu büyük acılardan dolayı bebek sevincini doyasıya yaşayamadı. Taylan Güner, o günleri şöyle anlattı: "Kızım Talya'yı kucağımıza almak çok büyük bir mutluluk bizim için. Bu mutluluğu yaşarken bir tarafımız da buruktu. Çünkü ülkemizde yangınlar devam ediyordu. Bu facialar bitmediğinden kızımız için o günlerde bir kutlama yapmayı uygun bulmadık. Eşimle birlikte ekranlardan izlemenin ötesinde bu yangınlardan biriyle yüz yüze gelmiştik. Çok içimiz yandı. Aile olarak denizi, yeşili, doğayı seven insanlarız. Oğlumuz Taha'yı doğanın kıymetini bilen bir çocuk olarak yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Şimdi aramıza katılan kızımızı da doğa sevgisiyle yetiştireceğiz."

"Kızımızın doğumunda böyle bir yangın hadisesinin içinde olmak bizi çok etkiledi ve beraber ne yapabiliriz diye düşündük." diyen Güner, sözlerine şöyle devam etti: "Aklımıza kızımız adına fidan bağışı yapmak geldi. 11 Kasım Ağaç Bayramı'nda Orman Mühendisleri Odasına fidan bağışımızı yaptık. Artık kızımızın dünya üzerinde dikili 100 tane ağacı var. Ailem ve ben Talya'nın doğumunu kutlamak ve gelecekte onun için anlamlı bir hatıra olması niyetiyle kızımız adına fidan bağışı yapmayı uygun bulduk. Kızım Talya'nın göbek bağını da onun adına dikilecek olan fidanlardan birinin altına gömmek isteriz." Güner, "Ülke olarak zor günler geçirdik. O yangınlarda sadece ağaçlar yanmadı doğada yaşayan binlerce hayvan da telef oldu, evsiz kaldı. İnanıyorum ki insanımız yeşiline, doğasına sahip çıkacaktır. Zaten yetkili kurumlar işlerini oldukça güzel yapıyorlar. Umarım ülkemizde elinde imkânı olan herkes bu bağışlara destek verir" şeklinde konuştu.