Tatil valizi ve trendler

Kimileri hafta sonu, kimileri bir hafta ya da daha uzun soluklu tatillere çıkmaya hazırlanıyor. Peki valiz hazırlarken yanınıza mutlaka almanız gereken kıyafet ve aksesuarlar neler? İşte size hayat kurtarıcı birkaç öneri...

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Normalleşme sürecinin başlaması ve sıcak havalarında etkisi ile dinlenme, yenilenme ve ruhani bir soluk almak için tatil şart. Kimileri hafta sonu, kimileri bir hafta ya da daha uzun soluklu tatillere çıkmaya hazırlanıyor. Tatile çıkmadan doğru ürünler ile valiz hazırlamak hem ekonomik açıdan hem de trendlere ayak uydurmak adına önemli.

Gittiğiniz tatil lokasyonu ve otel konseptine göre seçeceğiniz kıyafetler ihtiyaçlarınıza göre de değişkenlik gösterebilir. Sizler için tatil valizlerinde olmazsa olmazlar arasında yer alan ve yanınızda mutlaka bulunması gereken eşyaları kısa kısa listelemek isterim.

Valiz hazırlamadan önce tüm yazlıklarınızı çıkarmak veya gardırobunuzda ön hazırlık yapmak size her türlü kolaylık sağlayacaktır.

Hadi o zaman hazırsanız yaz dokusuna ve trendlerine uygun önerilerime madde madde başlıyorum.

1- Gerek gündüz plaj için gerekse yaza akşamları için keten elbiseler çok ideal. Dikkat etmeniz gereken maksi boy yani uzun etekli modeller ve hafif volanlı tercihler yapmanız. Bu tarz elbiselerin altına düz ama sivri burunlu terlikler çok yakışıyor.

2- Hiç şüphesiz hem kadınlar hem de erkekler için bir yaz klasiği olan beyaz gömlek ve beyaz denim olmazsa olmaz. Bu ürünleri deri kemer, renkli deri ayakkabılar, fular ve saatleriniz ile çok şık bir noktaya taşıyabilirsiniz.

3- Hasır şapka, askılı hasır çanta ve hasır sandaletler her sezon farklı formlarda farklı tasarımlarla karşımıza çıkıyor. Bu sezon şapka ve çantada oversize boy çok ön planda olacak.

4- Mayo ve bikinilerde sade modellerde retro tonlar tercih edilirken, bağcıklı ve cesur kesimli tasarımlar da Instagram kullanıcılarının özel radarında diyebilirim.

5- Düz tişörtler, askılı bluzlar, kısa şortlarınızı adetli bir şekilde yanınızda bulundurun. Renkli tropikal yaz takıları ve topuklu ayakkabılarınız ile de özensiz şıklık elde edebilirsiniz.

6- Yaz akşamları tatlı sert esen rüzgarlar için yanınızda sweatshirt veya ince trikolar bulundurmakta fayda var. Bu sezon sadelik trend olduğu için toprak ve bej tonları tercih edebilirsiniz. Kadınlar için geniş yakalı, file örgülü trikolar tek omuzlu kullanımlarda çok ideal.

7- Beyler sizde her türlü kombinde yer bulan blazer keten ceketler ile casual bir şıklık oluşturabilirsiniz. Buz mavisi, lacivert ve açık kahverengini rahatlıkla önerebilirim.

8- Kadınlar için kısa tulumlarda oldukça kurtarıcı, ister gündüz bikini üzeri isterseniz akşamları bluzlar ile pratik şıklık elde edebilirsiniz.

9- Beyler plajda desenli şortlar ve gömlekler enerjinize enerji katacaktır. Dikkat etmeniz gereken desenli kıyafetinizi sade bir tamamlayıcı ile kombinlemek.

10- Her zaman söylerim yine tekrar edeceğim; takılar, ayakkabı ve diğer aksesuarlar kombinlerin vitaminleridir. Bol bol valize atmayı unutmayın.