Tasarımcılarımız 'Londra Moda Haftası'nda

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Yüksek modanın en önemli duraklarından biri olan “Londra Moda Haftası” için geri sayım başladı. Moda devlerinin  “Sonbahar/Kış 2017” koleksiyonları görücüye çıkmak için gün sayıyor. 16 Şubat’ta start alacak olan bu önemli etkinlikte Türkiye’yi de Neslişah Yılmaz ve Nur Çağlayan’ın “Barrus” markası temsil edecek. 

Moda devlerinin “Sonbahar/Kış 2017” koleksiyonlarının moda severlerle buluşacağı “Londra Moda Haftası” 16-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde gelecek kış trendlerine hâkim olmak istiyorsanız defileleri takipte kalın derim… Genç ve yetenekli kadın moda tasarımcılarımız Neslişah Yılmaz ve Nur Çağlayan üç yıl önce kurdukları markaları Barrus ile     moda haftalarının en prestijlisi Londra’da tekrar yer alacaklar. Bu yıl katılamayacağım Londra Moda Haftası’nda görücüye çıkacak koleksiyonları şimdiden merak ettiğimi söyleyebilirim.

TÜRKİYE’DEN TEK MARKA

Global moda dergilerinin yayın yönetmenleri, editörler, tasarımcılar, vizyonerler, blogger’lar ve buyer’ların takviminde yer alan Londra Moda Haftası altı gün boyunca yine tüm dikkatleri üzerinde toplayacağa benziyor. Aldığım duyumlara göre moda haftasına Türkiye’den tek katılan marka da Barrus. 

Sonbahar/Kış 2017 sezonu koleksiyonlarını bu moda etkinliği kapsamında tanıtacak Barrus’un baş mankeniyse Tülin Şahin olacakmış. Referanslarını geçtiğimiz iki Londra Moda Haftası’ndan alan moda editörleri ve moda otoriteleri yüksek modanın     bu en özgün durağında, Barrus defilesini ajandalarına çoktan not ettiler bile… 

DEV MARKALARLA AYNI PLATFORMDA

Barrus, bu yıl aralarında Alexander McQueen, Vivien Westwood’un da bulunduğu moda devlerinin katıldığı Londra 

Moda Haftası’ndaki defilesini 18 Şubat’ta gerçekleştirecek. Barrus’un baş tasarımcısı Neslişah Yılmaz ve tasarımcı Nur Çağlayan, yeni konsept ve özgün fikirleriyle, tüm dünyanın ilgisini çekecek bir hikâyeyle karşımıza çıkmaya hazırlandıklarını söylüyorlar. Açıkçası iddia büyük olunca, hikâyeyi merak ettim ve detaylarını talep ettim kendilerinden. Sağ olsunlar hemen yolladılar ve ben de defile öncesinde sizinle paylaşmak istedim. 

BARRUS'UN HİKÂYESİ

Neslişah Yılmaz ve Nur Çağlayan’ın ağzından defilenin hikâyesi şöyle: “Koleksiyonumuz, Eski Dünya’nın 7 harikasından biri sayılan Babil’in Asma Bahçeleri’nden ilhamını alıyor.  Her koleksiyonumuzda Anadolu ve Mezopotamya’nın kültürel mirasına saygısını dile getirmeye çalıştık. Barrus tasarımcıları olarak, nedense üzerinde şimdiye kadar çok durulmayan “Babil Elbisesi” gerçeğine bu koleksiyonla vurgu yapmak istedik. “Babil Elbisesi”, sade görünmekle birlikte, malzeme kalitesi, detayları ve işçiliğiyle “mükemmelliğin” modadaki en eski sembolüdür. Barrus, 

koleksiyonunda, Babil Elbisesi’nin temsil ettiği sadeliğin eşsizliğini yansıtırken, Babil günlerinin refah ve barış ortamına olan özlemin de altını çizmeye çalıştık.

HAYATI GÜZELLEŞTİREN KADINLAR  

Geçen hafta stil danışmanı ve blog yazarı Duygu Şenyürek'le katıldığım, Elele AVON Kadın Ödülleri gecesinde yılın en başarılı kadınları, ödülleriyle buluştu. Shangri-La Bosphorus İstanbul’da kırmızı halıyla başlayan organizasyona, herkes şık ve özenli bir şekilde katılmıştı. Tarzını en beğendiğim isimse Yasemin Allen oldu. Güzelliği ve şık duruşuyla tüm gözler onun üzerindeydi. Ödül törenini izlerken gözümün önüne ailemin kadınları geldi. Yedi kişilik ailemin dört bireyinin kadın olması, hayatımızı hep güçlü ve sürprizlerle geçirmemize sebep oldu. İktidar hep annem Türkan Sultan ve ablalarımdaydı. Bunları düşünürken her birine ödüller dağıttım kafamda. Ayrıca Suriye’den kaçarken çocuklarını kilometrelerce sırtında taşıyan annelere, Anadolu’da toprağını işleyen kadınlarımıza ve şehrin temposunda hem çalışıp hem de ailesiyle ilgilenen tüm üretken kadınlarımıza ödüller dağıtmayı da ihmal etmedim. Gecenin ödülleriyse, oyunculuk dalında Burcu Biricik, şarkıcılık dalında Kalben, yazarlık dalında Büşra Yılmaz ve spor dalında Ayşe Begüm Onbaşı’ya gitti. 2016'nın bilim kadını İlayda Şamilgil, gazetecisi Hande Fırat, girişimcisi Ayşe Tolga olurken sosyal sorumluluk dalında Dilek Sabancı, güzel sanatlar dalında da Türkan Derya ödüle layık görüldü. Başarılı makyaj vlogger Nihal Kanık da “meme kanseri sosyal sorumluluk projesi”nde gösterdiği sosyal medya desteğiyle ‘’Pembe Melek’’ ödülünü aldı. Sanatta, bilimde, sporda, iş dünyasında, yaşamın her alanında çevresine ışık saçan, büyük hayallerden yola çıkıp gerçek değişimler yaratan kadınlarla karşılaşmaya devam etmek umuduyla…