Taş deyip geçmeyin

Yüzyıllardan beri renkleri ve ışıltılarıyla insanoğlunun ilgi odağı olan doğal taşlar aynı zamanda şifa kaynağı.

ARZU AKYOL

Şifalı Taşlar Danışmanı Taş Bilimci Havva İncekara’yla hem mineral hem de enerji küpü olan doğal taşların sağaltıcı etkisini konuştuk. 

Aztekler’den, Eski Mısır’a, İslam coğrafyasından Çin’e ve Eski Yunan’a renkleri, ışıltıları ve sağaltıcı etkileriyle yüzyıllardan beri ilgi odağı olmuş ve olmaya da devam ediyor. Kristalize yapıları nedeniyle 

“kristal” diye adlandırılan yarı değerli ve değerli taşlar sadece aksesuar değil şifa kaynağı olarak da görülmüş öteden beri. 

Kristallerin şifa kaynağı olarak görülmesinin dayanağını Şifalı Taşlar Danışmanı Taş Bilimci Havva İncekara’ya sorduk. İncekara’ya göre dünyaya ve insanoğluna yaşam enerjisini veren kozmik enerjiyi kristalize yapıları nedeniyle en iyi kristaller tutuyor, dönüştürüyor ve yayıyor. Kristalin yani doğal taşın oluşum süresini ortalama 30 milyon yıl olarak düşünürsek, doğal taşa enerji küpü diyebiliriz. Doğal olarak kozmik enerjiyle bağlantısı çok güçlü. “Kristalin”in enerjisi, doğadaki tek düzenli atomik yapıdır. Su ihtiva ettiği için müthiş bir hafızaya, kozmik enerji depoladığı için de evrensel bilgiye sahip. Sağlık, başarı, kariyer, aşk, aile gibi güçsüz kaldığımız her yaşam alanını doğal taş enerjileriyle destekleyebilir ya da şifalandırabiliriz. Bununla birlikte, doğal taşlar aynı zamanda mineral olduğu için sağlık açısından da insan vücudundaki bazı mineral eksikliklerini tamamlayıcı etkisi var. Kısacası sağlık için kristal tavsiye ederken temel mantık, eksik olan minerali ve eksik olan enerjiyi tamamlamak. 

Peki, taşın gerçek olup olmadığını nasıl anlayacağız? İncekara'ya göre bunun en basit yolu, taşın üzerine saçınızı sarın ve yakın. Saçınız yanmıyorsa gerçek taştır. 

TAŞLAR NASIL İYİLEŞTİRİYOR?

Birinci etkisi enerji boyutundadır. Taşla insan enerjisi etkileşime girerek vücuttaki enerji blokajlarını giderir.l İkinci etkisi ise taşların ihtiva etmiş olduğu minerallerin cilt yoluyla emilimi yoluyla ilaç haline getirilerek kullanılması şeklindedir. Taşların kullanılacağı enerji geçiş noktaları, hastalıkların tedavisi için çok önemlidir. Bu sebeple taşların kolye, küpe, toka ya da yüzük olarak mı kullanılması gerekliliği dikkate alınarak öneri yapılmalıdır.

RUHA İYİ GELİR

DEPRESYON- Malahit, florit, kaplangözü; içeriğinde bulunan kalsiyum, florit, magnezyum gibi minerallerin emilimi ve boğaz çakrasında sağlayacağı enerji etkileşimiyle yarar sağlar. 

PANİK ATAK- Dumanlı kuvars kolye, florit kolye; barındırdığı mineral ve boğaz çakrasındaki etkileşimiyle fayda sağlar.

ŞİZOFRENİ- İyolit, kunzit, kantaşı, labradorit kolye; içeriğindeki kalsiyum, aliminyum, sodyumla etkileşime geçer

KAYGI BOZUKLUĞU- Oniks, rodokrozit; içeriğindeki magnezyum, demir vesaireyle etkileşime geçer. Bileklik ve yüzük olarak kullanılabilir.

ÖFKE KONTROLÜ- Çeroit, yeşim taşı bileklik kalsiyum, sodyum mineralleri ve nadiler ile etkileşime geçer.

Temizlenmezse zarar verir

Doğal taşlar yeryüzünde birçok değişik enerjiyi alır ve yayarlar. İnsanların bulunduğu ortamlarda bulundurulduklarındaysa daha çok negatif enerjiyi çekerler. Belli süre sonra bu enerjiler birikince doğal taş bu negatif enerjiyi size ya da bulunduğu ortama yaymaya başlar. Bu durumda bilmeden doğal taşlardan hayati zararlar görebiliriz. Bu nedenle doğal taşların temizliği çok önemlidir.Taşlarda tıpkı insanlar gibi su veya toprak ile temizlenir (enerjisel olarak), ekstradan herhangi bir karışım kullanmak taşın yapısını bozar.

İŞ GÖRÜŞMESİNE GİDERKEN…

Sitrin, dumanlı kuvars. modavit, kyanit, vezüvyanit, unakit, taşlarını kolye olarak kullanmak ortamdaki negatif enerjileri, pozitivize eder. İletişim kabiliyetini artırır, özgüven duygusunu oluşturarak stresi azaltır.

İLK BULUŞMADA…

Gül (pembe ) kuvars, iyolit, aytaşı, zümrüt kullanarak yeni ilişkiler geliştirmeyi kolaylaştırabilir, sevgiyi kabul etmeyi ve yansıtmayı sağlayabilirler.

KALBE TOPAZ, TANSİYONA AKİK

KALP- Topaz; sugulit, aventurin; sodyum, alimunyum mineralleri içerir. Yüzük veya bileklik olarak kullanılabilir

BÖBREK- Sitrin, akuamarin, demir kalsiyum, sodyum, magnezyum içeriğiyle bileklik veya kolye olarak kullanılabilir.

SİNDİRİM SİSTEMİ- Necef, güneş taşı sindirim problemlerini giderir.

MİDE- Turmalin suya koyularak sabahları tüketilmeli. Ametist, jasper içeriğindeki kalsiyum, demir, magnezyum. sodyumla etkileşim halindedir.

TANSİYON- Akik, apatit bileklik  fosfor ve klor içerir. Her şekilde kullanılabilir.

ALZHEİMER- İyolit, kantaşı  boğaz bölgesinde enerji akışı sağlayarak beyni uyarır.

KANSER- Türüne göre çeşitlilik gösterir fakat genel olarak aleksanrit, ametist, azurit zengin mineral içerir. Hücreleri canlandırıcı enerjiye sahiptir.

SEDEF- Kehribar, mercan ve yılantaşı; kalsiyum, magnezyum içerir. Çeşitli yağlarla birleştirilerek solüsyon yapılabilir.

MİGREN- Ametist, yeşim taşı; kolye veya toka olarak kullanılmalı.

ROMATİZMA- Rutil kuvars

ASTIM VE ALERJİ- Kehribar kolye, sedef bileklik

GÖZ BOZUKLUĞU- Akik taşına günde 15-20 dakika bakılması gözün manyetik alanla tedavisini sağlar. 

Zümrüt, krizopras küpe kullanılabilir.

DİŞ SAĞLIĞI- Amazonit kolye içeriğindeki minerallerle boğaz bölgesini uyarır.

GUATR- Ametrin, aytaşı, gül kuvars kolye  mineral ve enerji kanalını uyararak fayda sağlar

GEBE KALMAK İÇİN- Anyolite, inci (kültür incisi değil)  kullanılmalı hücreleri canlandırıcı etki sağlar.

ŞEKER- Ateş opal zengin mineral içeriği ile etki sağlar.

ZAYIFLAMAK İÇİN- Jasper taşı suda bekletilerek suyu sabahları içilmeli, aytaşı, labradorit bileklik kullanılmalıdır.