Şubat en özel günü 14 Şubat'a hazır mısınız?

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Sevgililer Günü’nün tarihçesiyle başlamak istiyorum sözlerime. 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” ( St. Valentine’s Day) olarak bilinir.  Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer günü kutlanmaktadır. Bizlerde 14 Şubatta sevgilimize, eşimize sevdiğimizi en güzel şekilde bir kez daha göstermek için neler yapabiliriz bir bakalım.

MANEVİ ZENGİNLİK

Günümüzde birçok insan hediye alırken pahalı hediyeli, gösterişli ambalajları, lüks markaları tercih etmek isteseler de asıl zenginliğin maneviyat olduğunu gözden kaçırırlar. Unutmayın sevdiğiniz insana kendi el emeğinizle hazırlayacağınız hediyeden daha değerlisi henüz dünyada yok. 

SÜRPSİZ YEMEK

Erkeğin kalbine giden yolun mideden geçtiğini bilmeyen yoktur değil mi? Sevgililer gününde harika bir masa ve leziz yemeklerle onu mutlu edebilirsiniz.  Evde kendi ellerinizle hazırlayacağınız bu yemek, en pahalı restoranların o en özel menülerinden çok daha değerli olacaktır.  Baş başa yiyeceğiniz bu yemekte sevdiğiniz müziklerden oluşan bir playlist yapmak ortamın havasına güzellik katacak, kokulu mumlarda kullanırsanız işlem tamam. Annesinden en sevdiği yemeği öğrenmeyi unutmayın. Böylelikle kendini daha değerli hissedecektir.Sevgililer gününde herkes giyim kozmetik vs. ürünleri tercih ederken siz özel olmayı ve öyle hissettirmeyi tercih edin. Sevdiğinize alacağınız hediyeyi kişiselleştirin. Gömlek aldığınızı varsayarsak yakasına isimlerinizin baş harflerini işletmeniz hoş bir detay olacak. Siz erkeklerde sevgilinize, eşinize alacağınız bir kolyeyi tanıştığınız tarihi yazdırabilir yada takvim şeklinde olanların üzerine o tarihi küçük bir taşla işaretletebilirsiniz. Bu tip hediyelere ulaşabileceğiniz bir çok online satış siteleri var.  

MİNİK SÜRPRİZLER

Sevgilinize pahalı şeyler almak yerine daha sade bir hediye vermek istiyorsanız onun için farklı yerlere saklayacağınız ufak sürprizler hazırlayabilirsiniz. Örneğin çok sevdiğiniz bir fotoğrafınızın üzerine “Seni seviyorum” veya ikiniz için anlamlı bir not yazıp bu fotoğrafı sevgilinizin ceketinin iç cebine veya hemen bulamayacağı başka bir yere saklayabilirsiniz. 

HAVANIZ DEĞİŞSİN

Bu özel gün için bir seyahat organize edin. Çok uzağa gitmenize gerek yok. Yakınlarda kiralayacağınız bir orman evi veya dağ evi günlük hayatın stresinden kaçarak Sevgililer Gününü baş başa geçirebileceğibir hediye olacaktır. 

BİRLİK OLUN

Sevgilinizle ilişkinize heyecan katmak istiyorsanız Sevgililer Günü doğru zaman. Monotonlaşmış ilişkilerde hediye alma durumu da bir o kadar problem haline gelmiş olabiliyor. Bu durumda birlikte yapmayı sevdiğiniz bir aktiviteye ikiniz adına üyelik oluşturun. Mesela birlikte dansa yazılın. Dans etmek vücutta ki stresi atacak sizi mutlu edecektir. Ve ilişkinize heyecan katmış, birlikte olmanın keyfini bolca çıkaracağınız zamanlar yaşamış olacaksınız. Gelelim bu özel günde stilinizi nasıl konuşturmanız gerektiğine.

SLOGANLI PARÇALAR

Her şeyinizle seni seviyorum dediğiniz Sevgililer Gününde kıyafetlerinizde aşkınızı anlatan yazılı, sloganlı parçalar seçebilirsiniz. Yeni sezonda trendler arasında giren bu giysileri bulmakta zorlanmayacaksınız. Sevgi mottoları yazan bir bomber ceket sizi oldukça sempatik ve aşk dolu gösterecektir.

KIRMIZININ BÜYÜSÜ

Tabii ki temanın baş tacı kırmızı rengini stilinizde de kullanabilirsiniz. Bu özel günde kadınların kırmızı ceket takım ve ayaklarında stiletto birleşimiyle oldukça feminen görüneceği kesin. Beyler de partnerleriyle uyumlu görünmek için kırmızı desenli ipek gömlekler ve ona uygun renkte bir pantolonla o günün şıkı olabilir.