Stil sahibi olmak istiyorsanız önce kendinizi sevin

AYSUN KABA
aysunkaba@gmail.com

İstediğiniz kadar şık parçaları tercih edin, dünyaca ünlü tasarımcıların koleksiyonlarını giyin özgüveniniz yoksa ve giysilerinizi inanarak taşımıyorsanız gösteriş budalası olarak yorumlanmanız kaçınılmazdır. Çünkü stil sahibi olmanın koşulu kendine güvenmekten ve kendini sevmekten geçiyor.

GÖSTERİŞ BUDALASI OLMAYIN

Bu işte en önemli kural “kendine güven”  ve “kendini sevmek”tir. Stil sahibi olmak aslında size mutluluk veren, özgüveninizi arttıran, kendinizi sunum şeklinizin belli bir skalada ve kendinize özel olmasını sağlayan soyut bir olgu olmakla birlikte moda dediğimiz estetik dünyasını kendinizce yorumlayışınızdır. Özgüveniniz varsa giydiğiniz kıyafet üzerinizde sizi yansıtan şekilde ışık saçar. İstediğiniz kadar şık parçaları tercih edin, dünyaca ünlü tasarımcıların koleksiyonlarını üzerinizde harmanlayın, özgüven ve kendinize inanarak taşımıyorsanız, gösteriş budalası olarak yorumlanmanız kaçınılmazdır. 

KENDİNİZ GİBİ GİYİNİN

Asla taklit olmayın, kendiniz gibi giyinin. Giydiklerinizle insanlara kişiliğiniz hakkında açıkça mesaj verdiğinizi unutmayın. Çoğu zaman girdiğiniz bir ortamda ilk olarak kıyafetinize bakılır. Bu yüzden proporsiyonunuza göre giyinmek en önemli kurallardan biridir. Çok beğendiğiniz bir parça vücut tipinize uymuyorsa almak için ısrarcı olmayın. Komik duruma düşmek yerine o parçadan vazgeçip sizi daha iyi gösterecek başka parçalara yönelin. Mükemmel görünüme sahip olmak bedeninizi yansıtmayan parçalarla boğuşarak mümkün olmayacaktır. 

KADIN 40’INDA DA GÜZELDİR

Sevgili hanımlar 45 yaş biz kadınlar için önemli bir yaştır. Yaşımızla yüzleştiğimiz, hayata farklı baktığımız, sadeleştiğimiz hayatımıza harcadığımız emeklerin meyvesini yediğimiz harika bir dönemdir. Şöyle geçmişe bir yolculuk yaptığımızda hemen hepimizin albümünde, beğenmediğimiz fotoğraflarla karşılaşırız. Neydi o saçlardaki renkli mandallar, o koca koca vatkalı ceketler ve elbiseler ya o yaptığımız makyaja ne demeli! Hep yaşımızdan daha büyük bir görünme merakı… Genç bir kızken kocaman kadın gibi giyinmek, yaşımızı hep bir iki yaş büyük söylemek, annemizin elbiselerini giyip arzı endam etmek... Yaş ilerledikçe gençlik yıllarımızdaki o büyüme hevesine gülüp geçmeye başlarız. Bu sefer daha genç görünmenin yollarını aramaya başlarız. Genç ve modern görünmenin en önemli ipucu, “ne kadar az o kadar çoktur” mottosunu hayatımızla içselleştirmektir. Yaşlanma korkusuna kapılıp kendinizi bakımsız bırakmayın. Kendinizi aynada çirkin görmeyin. Aksine şu an çok daha güzelsiniz. Yaşınızın tadını çıkarın ve kendinize güvenin. 40’lı yaşlarda özgüvenli, bakımlı ve doğru giyinen bir kadının alacağı övgüleri 20’li yaşlarınızda en güzel göründüğünüz günlerde bile almamış olduğunuzun bilincine varın.