Stil dolu bir tatil için valiz planlaması şart

ÜMİT TEMURÇİN
umittemurcin@gmail.com

Hiç arzu etmesek de yaz sezonu bitmek üzere. Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olmasıysa herkesi çok mutlu etti. Eminim hepimiz bu güzel fırsatı değerlendirmek istiyoruz. O zaman gelin havaların değişimini de göz önünde bulundurarak pratik ve şık ürünlerin olduğu eksiksiz bir valiz hazırlayalım. 

LİSTE ÇIKARIN

Planlama size biraz sıkıcı gelebilir ama stressiz bir tatilin yolu bu basit listeden geçiyor. İlk yapmanız gereken asıl ihtiyaçlarınızla arzu ettiklerinizi birbirinden ayırın. Plaj kıyafetleri ve akşam yemekleri için iki ana başlık belirleyin. Kalacağınız gün sayısına göre tek tek  kombinasyonları not alın. Uzun bir tatile çıkıyorsanız, jean şort, mini etek, tişört, askılı  elbise, tulum gibi joker kıyafetleri farklı aksesuarlarla iki kombin planı belirlemek valizde size epey yer sağlayacaktır. Bikinileriniziyse kendi içinde, mix & match  yani karıştır ve eşle taktiğiyle avantaj sağlayabilirsiniz.
RENKLER VE DESEN
Beyaz ve kırmızının karışımı olan toz pembe, sizi zarif gösterir ve çekici kılar. Bronz teninize çok yakışır.  Beyaz renkli kıyafetlerinizle harika uyum sağlar. Yeşil yaprak desenleri ve motifler ferah bir görünüm katar. Açık kahve tonları fiziğinizi çerçeveleyip güçlü bir duruş sergilemenize yardımcı olur, sezon geçişinde doğaya kucak açan bir tavrı simgeler. Sade kombinasyonlarda  aksesuarlarınızı olabildiğince renklendirin, böylece, iddiasız şık bir tavır sergileyebilirsiniz.
AYAKKABILAR
Bir bavulda en fazla yer kaplayan ayakkabılardır. 1-2 haftalık bir kaçış için 3 çift ayakkabı, parmak arası     terlik ve sandalet yeterlidir. Bir dolgu topuklu ayakkabı, bir stiletto, bir sneaker  gibi seyahatinizdeki her mekâna uyum sağlayacak çok yönlü ayakkabılar tercih edin. 
KOZMETİK ÜRÜNLERİ ABARTMAYIN
Issız bir yere gitmediğiniz sürece şampuan ve güneş kremlerinizi her yerden temin edebilirsiniz. Yanınıza sınırlı kozmetik ürünü almak, valizde yaşanacak akma ve dökülme risklerini de ortadan kaldırır. Özel yüz kremleri içinse, hem küçük olması hem de hanımların bu konudaki hassasiyetini düşünerek, “bizimlesiniz” diyorum. 
DEĞERLİ EŞYALAR EL BAGAJINA
Bavulunuzun kaybolma riskine karşın yanınıza alacağınız el çantanızda, plaj ve akşam için bir gün yeterli olacak ince dokulu kıyafetler olsun. Değerli mücevherlerinizi, kitap ve teknolojik ürünlerinizi de bu çantaya atarsanız, kendinizi seyahatinizde  daha güvende hissedebilirsiniz. 
KONFORLU VE ŞIK KIYAFETLER ALIN 
Gündüz bikini üzerine giyebileceğiniz Jean şortları, akşam saten askılı bir tişört ve topuklularla yemekte de kullanabilirsiniz. Playsuit olarak adlandırılan tulumlar aynı şekilde gündüzden geceye çok kurtarıcı parçaların başında geliyor. Gündüzleri kullanılan renkli  pareolar, akşamları da kombinasyonlarda  aktif yer alabilir.
HAVA ŞARTLARI
Eylül ayında gittiğiniz rotaya bağlı olarak hava durumları, sizin en yakın dostunuz da olabilir can düşmanınız da. Örneğin Alaçatı’da eylül ayında akşamları oldukça sert olabiliyor. Avrupa seyahatine çıkıyorsanız uçuşunuzdan önceki gün hava tahminlerine bakın ve ona göre son valiz revizelerinizi yapın. Umarım kullanmak zorunda kalmazsınız ama yine de rüzgârlık, renkli triko, sweatshirt ve şemsiye için bavulunuzda yer ayırın.

AKSESUARLAR

Metal klasik bir modelle renkli camlı aykırı iki gözlük, hasır şapka, tropik desenli bir clutch, tüm ihtiyaçları bir yerde toplayacak kargo plaj çantası ve şık yemekler için marka bir çanta  valizde olmazsa olmaz. Renkli iplerden yapılan örme bileklikler ve kolyeleri, metal aksesuarlarınızla karıştırarak tamamlayıcı dokunuşlar yapabilirsiniz.