Sporcu omleti

TÜREV ULUDAĞ

turevuludag@hotmail.com

Kışın tam ortasındayız. Bahar yavaş yavaş geliyor. Peki yediklerimize dikkat ediyor muyuz? Ya da spor yapıyor muyuz? Karınca ile ağustos böceği misali kışın spor yapalım ki yazın rahat edelim.

Yumurtanın, anne sütünden sonra en değerli besin olduğuna dair birçok araştırma bulgusu olduğunu biliyor muydunuz? Yumurtanın; oldukça kaliteli bir protein kaynağının varlığından bahsederken, sporcu beslenmelerinin vazgeçilmezi olduğunu söylemeye gerek bile olmadığını düşünüyorum.

İçerdiği protein miktarı nedeniyle kahvaltılarınızda ve antrenman sonrası öğünlerinizde tüketebileceğiniz lor peynirli ıspanaklı omlet, oldukça besleyici bir öğün konumunda.

Ispanak en uygun besin

Çocukken izlediğimiz çizgi filmlerde bile ıspanağın faydaları anlatılırdı. Ispanak düşük kalorili olması ve lif açısından bolca zengin olması nedeniyle diyet yapmak isteyenler için en uygun besindir. İçinde bulundurduğu lif sayesinde tokluk hissi verdirerek acıkmayı önler ve bu en düşük şekilde kalori alarak yapılır.

Gelelim tarifimize... 

5 adet yumurtayı beyazıyla sarısını ayırın. Kalan yumurtayı tam olarak kırın. 

5 beyaz ve 1 tam yumurtayı iyice çırpın. İçerisine sütü ve karabiberi ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanakları birkaç bıçak darbesiyle orta büyüklükte parçalar haline getirin. Ocağın altını yakın ve çok az zeytinyağıyla ıspanakları pişirin. Üzerine hazırladığımız yumurta karışımını ekleyin. Alt tarafı piştikten sonra diğer tarafının pişirin. Pişerken lor peynirini arasına koyun ve katlayın. Bizde seni seviyorum denmez, kahvaltı hazırlanır. Afiyet olsun.

Malzemeler:

- 6 yumurta

- 8-9 yaprak ıspanak

- 150 gr taze lor

- 50 ml yağsız süt

- Zeytinyağı

- Karabiber