Spor yaparken de şıklığınızdan ödün vermeyin

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Spor yapmak artık modern insanın günlük yaşamının önemli bir parçası… Peki, sporda da hem rahat hem şık olabilmek mümkün mü? Spor yaparken de şıklığından ödün vermek istemeyenler, gelin koşu, gym, yoga ve pilates gibi aktivitelerde rahatlıkla kullanabileceğiniz moda trendlerine birlikte göz atalım…

Fit olmak günlük şıklığınızı ve tarzınızı destekler. Bunun için de spor yapmak şart. Peki, spor yaparken tarzınızı ve şıklığınızı nasıl koruyacaksınız? Geçmişe nazaran artık bu çok daha kolay. Birçok markanın çatısı altında bulunan aktif spor koleksiyonları gerek sundukları alternatiflerle gerekse uygun fiyat politikasıyla daha ulaşılabilir. Bu hafta size sadece günlük kullanım, koşu, gym, yoga ve pilates gibi aktivitelerde rahatlıkla kullanabileceğiniz trendlerden bahsedeceğim.

AYAKKABI

Keyifli bir yaz için ayakları rahat etmesi oldukça önemli. Gerek kadın gerekse erkek koleksiyonlarında yer alan örme modeller de bu sezonun favori ürünleri arasında yer almaya aday. Terletmeyen, ayaklara nefes aldıran, delikli örgü 

modeller sezon trendlerini taşıyan renkleriyle de dikkat çekiyor. Memory Foam özellikli ayakkabılar, ayağın şeklini alarak rahatlık sağlayan iç taban teknolojisiyle gün boyu rahatlık arayanlar için çok ideal. “Air” modellerse hafif ve konforlu bir basış deneyimi yaşatarak ilkbahar ve yaz aylarında adımları hafifletiyor.

ALT GRUPLAR

Özellikle kadınlarımızın spor yaparken kullandığı taytlar, bu sezon baskılı veya parçalı modelleriyle dikkat çekiyor. Baskılı ve aşırı renkli modellerin, özellikle  feminen alternatif seven kadınların gözdesi olacağından eminim. Erkeklereyse sadece bisiklet kullanırken veya açık hava sporlarında şort altında tayt kullanmalarını tavsiye ediyorum.

ÜST GRUPLAR

Son yıllarda spor yapma bilinci giderek arttığı için salonlarda oldukça fit kadın ve erkekler görmeye başladık. Özgüvenle birlikte daha cesur parçalar kullanmaya başlayan kadınlar için askılı crop top yani yarım askılı body’ler oldukça popüler. Henüz karın kaslarınızı göstermek için  hazır hissetmiyorsanız uzun ve sırtı çapraz askılı modellerle trendlere dahil olabilirsiniz. Erkelerde de durum aynı. Egzersizler sırasında çalıştırdığınız kas gruplarını görmek ve motive olmak istiyorsanız askılı tişörtleri tercih edebilirsiniz. Beyler, vücuda yapışmayan  kolsuz tişörtlerse bu sezon oldukça popüler.

FOSFORLU RENKLER

Sportif ürün gruplarında iktidarı elden bırakmayan fosforlu renkler, bu yıl daha çok tasarımların belirli noktalarında parçalı olarak kullanılmış ve etkisi yumuşatılmış.  Kadınlar için pembe, mor, lila, sarı ön plandayken erkeklerde mavi, beyaz, sarı ve turuncu gibi etkin renkler koyu parçalarla en çok kombinlenen renklerin başında geliyor.

AKSESUARLAR

Hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan telefonu,  dolapta bırakmayı beceremediğimiz için, spor yaparken gerek müzik dinlemek gerekse konuşmalarımızı sağlıklı yapmak adına kol aksesuarı kullanmak önemli bir ihtiyaç. Spor çantamız için; su matarası, saç bandı, spor kulaklığı, ter havlusu, kulaklık, eldiven gibi yardımcı malzemeleri unutmamak gerekiyor.

Tabii ki spor yaparken stil ve renklilik insanı daha bir motive ediyor fakat gerçekten zaman hareket etme zamanı. Gelin bugün itibarıyla tempolu yürüyüşlere, sağlıklı beslenmeye ve uzun zamandır duyduğunuz ama deneyemediğiniz spor dallarından birine başlayın. Beni sosyal medyadan takip edenler bilir, ben bu sezon bir adım attım ve spora başladım. Siz de spora başlayın, kombininizi yapın ve fotoğraf çekin. Beni de etiketlemeyi unutmayın, olur mu? Instagram adresim @umittemurcin… İnanın yayacağınız enerji etrafınızdaki birçok kişiye hareket katacak.

BODRUM 4. GLOBAL RUN’DA BULUŞMAK ÜZERE

Dünya turizminde yüzde 10’luk ciddi bir paya sahip olan fakat ülkemizde henüz gelişmekte olan spor turizmini canlandırmak adına Global Port Holding’in vizyoner duruşuyla, 2014 yılından beri her sene düzenlenen "Global Run" 30 Nisan’da Bodrum’da gerçekleşecek. Geçen yıllarda yakın dostum Avukat Fırat Namlı’dan sıkı takip ettiğim yarışta bu yıl ben de yer alacağım. “Biraz Deniz, Bolca Eğlence, Herkes Bodrum’a Koşuyor” mottosuyla gerçekleşen bu organizasyon bir yarıştan çok daha fazlasını sunuyor. 29-30 Nisan arası yarışmacılar için birçok sosyal aktivite ve konser düzenleniyor. 29 Nisan akşamı 19.30’da halk konseri için Ece Şeçkin sahnede olacak. “Global Run Bodrum” koşusunun geliri; Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ve Tohum Otizm Vakfı arasında paylaştırılacak. Benim de destek verdiğim bu güzel etkinliğe sizleri de bekliyoruz. Bodrum’un muhteşem atmosferinde festival havasında geçecek bu başarılı spor organizasyonuna dair detaylı bilgiyi “www.globalrunbodrum.com” ve “Instagram; @globalrunseriesden” adreslerinden edinebilirsiniz. Hazır 1 Mayıs Pazartesi de tatilken, üç günlük izninizi böylesi keyifli ve sosyal sorumluluk içeren bir organizasyondan esirgememenizi öneririm.

“HAREKETLİ YAŞA” 

Geçen haftalarda Kinetix ile birlikte hayata geçirdiğim “Hareketli Yaşa” projemiz oldukça başarılı geçti. Sağlığa atılan adımların, geleceğe sağlıklı bakmanın, uzun ve mutlu bir hayatın anahtarı, “Hareket!” “Sen de dışarı çık ve spor yap” mantığıyla başladığımız ilk buluşmamızda spor eğitmeni Selenay Atabaş Güven önderliğinde açık havada egzersizler yapıp tempolu yürüyüş gerçekleştirdik. Yetenekli sanatçı Ertuğrul Taban tarafından çekildi ve kurgulanan videomuzu izlemek isterseniz Instagram sayfam @umittemurcin'e beklerim. Projemize destek veren ve beni yalnız bırakmayan 

sosyal medya fenomeni dostlarımdan kimler mi vardı; Duygu Genç Şenyürek, Rana Demir, Haka Pagu, Jane Terzioğlu, Selin Çetinkaya, Burcu Şahanlık, Hakan Kütahya, Cansu Yeğin, Simay Yılmaz, Ahu Özdemir, Ju.İstanbul tasarımcısı Duygu Alptekin, Ahsen Uğurlu ve duyurularımızı duyup gelen onlarca takipçimiz bizlerleydi. Gelecek sefer,  bu proje kapsamında Kinetix ile Türkiye’nin her hangi bir şehrinde karşınıza çıkabiliriz. Duyurularımızı takip edip edin. Bize katılmak steyen 7’den 70’e herkese açık organizasyonumuzda uzman spor eğitmenlerimiz ve ben sizlerle olacağız.