Sömestrin en eğlenceli adresleri

İstanbul’daki müzeler, eğlence ve oyun alanları, karne almak için gün sayan çocukları bekliyor! Miniatürk, Barış Manço ve Çikolata Müzesi çocuklara müze kültürünü aşılarken, çocuklar; Viasea ve Legoland ile eğlenceye doyacak.

Bir eğitim yarıyılını daha geride bırakmaya hazırlanan öğrenciler, karnelerini almak için günleri saymaya başladı. Takvim 18 Ocak’ı gösterdiğinde, eğitim çağındaki tüm çocuklar, iki hafta sürecek sömestr tatilinin başlamasının mutluluğunu yaşayacak. Öğrenciler, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlamanın verdiği huzurla tatili hem verimli hem de eğlenceli bir şekilde değerlendirmenin arayışı içine girecek. İstanbul›daki birbirinden eğlenceli müzeler, lunapark, oyun alanları yarıyıl tatilinde il dışına çıkmayacak öğrencilerin adresi olacak. Yarıyıl tatilinde İstanbul’da olacak öğrenciler için güzel vakit geçirecekleri etkinlik merkezleri şunlar:

‘Adam olacak çocuk odası’

Şarkılarıyla yetişkinlerin olduğu kadar çocukların da gönüllerinde taht kuran Barış Manço’nun yaşadığı Moda’daki evi ziyaretçilerini bekliyor. Sanatçının dünyanın farklı ülkelerinden topladığı cam eşyalar, sanat hayatı boyunca aldığı ödüller, ‘Adam olacak çocuk odası’nın yer aldığı müze, çocukların merakla gezecekleri bir yer.

Çocukların yaratıcılığı gelişiyor

3-10 yaş arasındaki çocuklar, yaratıcılık dünyasını burada keşfedecek. Çocuklar, Space Missions’da uzayın derinliklerini, Miniland’da Ayasofya, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile İstanbul’un ve dünyanın simge haline gelmiş ünlü yapılarını keşfetme imkanı buluyor. 

Kış tatilinin gözdesi: Kapadokya

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Kapadokya, yarıyıl tatilinde balon turu yapmak isteyenleri bekliyor. Günün ilk ışıklarıyla sıcak hava balonu turlarına katılarak doğal kaya oluşumlarının bulunduğu vadiler ve peribacalarının otantik atmosferini gökyüzünden kuş bakışı izleme fırsatı bulanlar, balon turunun ardından yaklaşık 1 saatlik araç yolculuğuyla Kayseri’deki Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşabilir. 

Erciyes kayak merkezi sizi bekliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 350 milyon avroluk yatırımla hayata geçirdiği Erciyes Master Planı kapsamında uluslararası standartlara kavuşan Erciyes Kayak Merkezi, kış turizminin vazgeçilmez adreslerinden biri haline geldi. Kapadokya bölgesine yakınlığı, ulaşım kolaylığı, pist uzunluğu, mekanik tesisleri, profesyonel yönetim anlayışı ve uygun fiyat politikasıyla her geçen gün daha çok ilgi çeken Erciyes Dağı, kayakseverlere sunduğu imkanların yanı sıra bol oksijenli dağ havasında tatil yapmak isteyenlerin de gözdesi oluyor. Modern liftleri ve son teknoloji teleferik sistemiyle yaklaşık 25 kilometrekarelik alana yayılan kayak merkezi, 21 bin 300 metre uzunluğunda ve saatteki taşıma kapasitesi 25 bin 500 kişi olan 2’si gondol 18 mekanik tesis ağıyla misafirlerine çok farklı noktalarda kayak yapma imkanı sunuyor. Toplamda 102 kilometre uzunluğa ulaşan farklı eğimlerdeki 34 pistiyle bu alanda Türkiye’de lider konumda olan Erciyes, Tekir, Hacılar, Hisarcık ve Develi kapılarındaki pistlerle hem acemi hem de profesyonel kayakçılara olanak sağlıyor.

12 bin deniz canlısı

Tuzla’daki Viasea Akvaryum, Tema Park ve Aslan Park ile ziyaretçilerine geniş bir eğlence yelpazesi sunuyor. Eğitim ve eğlencenin bir araya geldiği Viasea Akvaryum’da, 47 farklı temalı sergide 12 binin üzerinde deniz canlısı ziyaretçilerini bekliyor. Viasea Tema Park’ta ise fenomen Red Fire ile birlikte toplam 28 ayrı eğlence ünitesi yer alıyor.

Tarihin minyatür hali

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilen İstanbul’dan 61 eser, Anadolu’dan 9 eser, Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından 12 eserin 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerinin yer aldığı Miniatürk, çocukların ilgiyle gezecekleri yerlerin başında geliyor.

Çikolata severler buraya

Bu müzede, çikolatadan yapılan Türk İslam sanatının şaheserleri, dünya sanatının başyapıtları, masal kahramanları, ünlü efsaneler, şelaleler yer alıyor. Türk tarihine damga vuran Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Osman Gazi ve birçok önemli ismin çikolatadan büstleri var.

Minikler için küçük sürprizler yapın!

Karda sömestr arkadaşı 

Sömestr tatilinde oyun parkına dönüşen kayak merkezleri güneş ışınları, soğuk ve rüzgarlı havaya karşı koruma gerektiriyor. Karlı alanlarda daha çok yansıyarak kolaylıkla göze ulaşan zararlı güneş ışınları miniklerin göz sağlığını tehdit ediyor. Kaliteli ve yüksek teknolojili gözlükler tasarlayan Cebe, çizilmez lensler ve yansımaları emen polarize camlar sayesinde maksimum koruma sağlıyor.

Imagineer Kids’ten öğretmeye devam

Imagineer Kids, minikleri sömestr tatillerinde hem eğlenmeye hem de öğrenmeye davet ediyor. Çocuklar, Cartoon Network sergisinde saçlarımızın neden beyazladığını, kutup ayılarının aslında siyah olduğunu, Ben 10’den, Adventure Time’dan, Gumball’dan ve Kafadar Ayılar’dan öğreniyor.

Atölyede yaratıcılıklarını konuşturacaklar

Çocukları yıllardır sanatın büyülü dünyasıyla buluşturan Akbank Sanat, sömestr tatili için de özel bir program hazırladı. Eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmalarının yanı sıra, Akbank Sanat Çocuk Tiyatro’sunun Goril oyunu ve çocuklar için yaratıcı dans dersleri ile miniklere tatil boyunca keyifli anlar yaşatacak.

Sömestr tatilinin keyfini ailece çıkarın!

edding’in porselen ve tekstil kalemleri ile farklı serüvenlere çıkacak çocuklar, tatilin sıkıcı günlerinde özgürce hayallerini çizebilecek. Evdeki porselen takımını çocuğunuzla birlikte süsleyebilir, mevsimin iç ısıtan renklerini masanıza taşıyarak evinize kışı getirebilirsiniz!