Sömestr geldi: Eğlen coş etkinlikten etkinliğe koş

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Nihayet sömestr geldi. Öğrencilere de dinlenmek ve eğlenmek için gün doğdu. Peki, çocuklar tatil boyunca ne yapmalı, nereye gitmeli ve hangi etkinliğe katılmalı? Bu sömestr da tatile çıkmak isteyen aileler nerelerde konaklamalı? Henüz bir planınız yoksa sizin için derlediğimiz önerilere bir göz atabilirsiniz.


Çocuklar doğayı keşfedecek 

Yeşil ve mavinin buluştuğu noktada ailenizle huzurlu, bir o kadar da keyifli sömestr tatiline ne dersiniz? D-Resort Grand Azur’un, sömestr tatili için hazırladığı özel programıyla konuklar, sömestr tatilinin EN’lerini yaşayacak. Çocuklarıyla birlikte tatil yapmaktan vazgeçmeyen ailelere farklı alternatifler sunan D-Resort Grand Azur’da, çocuklar ılık iklimin keyfiyle doğayı keşfedecek.

Sürpriz hediyeler

Bu sömestr tatilinde Optimum’a gelen çocuklar, ScoobyDoo ve Mystery Machine eğlencesiyle unutulmaz bir eğlence yaşayacak. Optimum’dan alışveriş yapan aileler ise çocuklarına eğlenceli sömestr etkinliklerinin yanı sıra sürpriz hediyeler kazandırmış olacak. İstanbul Optimum Outlet, sömestre tatilinde büyük küçük herkesin sevdiği çizgi film kahramanı ScoobyDoo ve meşhur arabası MysteryMachine’ı 31 Ocak Pazar gününe kadar minik ziyaretçileriyle buluşturuyor. Etkinliğin gerçekleşeceği tarihler arasında 50 TL ve üzeri alışveriş yapan Optimum Club üyelerinin 

çocuklarının ücretsiz olarak yararlanabileceği ScoobyDoo eğlencesi, çocuklara unutulmaz bir deneyim yaşatacak. 

Hem eğlenecek hem öğrenecekler 

Alışveriş keyfinin yanı sıra düzenlediği kültürel etkinliklerle de ziyaretçilerine keyifli zaman sunan Kozzy AVM, her sene olduğu gibi bu sömestr tatilinde de çocuklara dolu dolu bir etkinlik takvimi hazırladı. Çocuklar her gün farklı bir atölyede eğlenirken, öğrenmenin keyfine varacaklar.


Hayaller gerçek oluyor 

Hayallerin gerçek olup okyanuslarda yüzdüğü ‘Resim Akvaryum’ Kore ve Avustralya’dan sonra ilk kez Türkiye’de. Çocukların hayallerindeki deniz canlılarını resmedip dev akvaryumda yüzerken izleyebildikleri ‘Resim Akvaryum’, 2016 yılı sömestr tatili itibariyle SEA LIFE Akvaryum’da çocukları bekliyor. Bu akvaryumda balıkları çocuklar tasarlıyor.


Sincap posterler hediye

Alvin ve Sincaplar, 23 – 31 Ocak tarihleri arasında Trump AVM’de çocuklarla buluşacak, özel şovlarıyla çocukları eğlendirecek. Ayrıca kurulacak kay kay pistinde çocuklara kay kay eğitimi verilecek. Gösteri sonunda tüm çocuklara Alvin ve Sincaplar posteri hediye edilecek.

Tablet hediye 

Güngören Kale Outlet Center’da  Sömestr  tatili  boyunca  yeteneğini  sergileyen ve  en  çok  alkış  alan  günün  -birincisine anında  tablet  hediye! Güngören Kale Outlet Center yarı yıl tatili boyunca düzenleyeceği yetenek yarışmasıyla çocuklara keyifli bir tatil sunacak, ayrıca takdir ve teşekkür belgesiyle Kale danışma noktasına giden ilk 500 öğrenciye hem menü hem de eğlence biletini anında hediye edecek.

Özel programlar

Sarıyer Sanat Tiyatrosu’nun geleneksel hale gelen sömestr özel çocuk tiyatrosu programı 25 Ocak’ta başlıyor. 2-6 ve 6-14 yaş olmak üzere farklı yaş gruplarına hitap eden oyunlar Akatlar Kültür Merkezi ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde sahnelenecek.


Bremen Mızıkacaları ArenaPark’ta

Eylül ayından buyana okula giden milyonlarca öğrenciyi karne heyecanı sardı. Bu yıl da sömestr tatili için farklı bir program hazırlayan ArenaPark, renkli aktiviteleriyle çocuklara eğlenirken öğrenme ayrıcalığını yaşatıyor. Bilim Şenliği, Bremen Mızıkacıları ve Maskot Show, bugün ve yarın ArenaPark’a gelen küçük ziyaretçileri bekliyor.


Her güne bir sanatçı 

Akmerkez, minik misafirlerinin sanatla iç içe bir sömestr tatili geçirmesi için dolu dolu bir etkinlik takvimi hazırladı. ‘Her Güne Bir Sanatçı’ etkinliğiyle çocuklar, tatil boyunca; resim, heykel, mimari ve tasarım alanında tarihe damgasını vurmuş sanatçılarla tanışarak, eserlerine bir adım daha yaklaşmış olacak.


Tiyatro atölyesi minikleri bekliyor

Her zaman güncel, dinamik ve hayata geçirdiği projelerle sektörde öncü olan Kanyon, yarıyıl tatiline giren çocukları da unutmadı. Dotkanyonda tarafından hazırlanan çocuklar için tiyatro atölyeleri bugün Dotkanyonda sahnesinde başladı. Başarılı tiyatro sanatçısı Tuğrul Tülek tarafından gerçekleştirilecek atölyelere 6-11 yaş arasındaki tüm çocuklar davetli. Etkinlik 6 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek.