Sokaklar trendlerin tek podyumu

Pandemi döneminde eskisi gibi şık ve gösterişli kıyafetleri giyecek ortamlar olmadığı için sokak stilleri yine ön plana çıktı. Trendlere yön veren stil sahipleri kombin çeşitliliği yaratmak adına birçok dönemi ve akımı birbirine karıştırmaktalar.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Moda markaları tasarlamaya ve üretmeye devam etse de, pandemi dönemi insanlar içinde bulundukları sıkıntılı ruh hallerini kişisel bakım, hobiler, spor veya giyinerek atmaktalar. Eskisi gibi şık ve gösterişli kıyafetleri giyecek ortamlar olmadığı için sokak stilleri yine ön plana çıktı. Sosyal medya hesaplarında da insanlar sadece sokaklara ya da doğa ortamlarına uygun stiller deniyor. Sosyalleşme imkânları yok denecek kadar az, hâl böyle olunca insanlar kahvelerini ellerine alıyor, yürüyerek veya mağazalarda alışveriş yaparak ruh hallerini canlı tutmaya çalışıyor.

Ağırlıkta sade ve minimalist stiller ön planda, fakat stilleri ile ilham veren karakterler çapraz ürünleri birbirleriyle kombinlerken birçoğu da kış aylarına inat renklilikleriyle ilgi odağı olmayı başarıyor.

Trendlere yön veren stil sahipleri kombin çeşitliliği yaratmak adına birçok dönemi ve akımı birbirine karıştırmaktalar. Stil edinmek sadece aykırı olmak demek değil. Yaşam konforuna ve ekonomik şartlara uygun farklı bir çizgi ile de stil sahibi olunabilir.

Gerek kadınlarda gerekse erkeklerde dış giyimin starı; palto, kaban, mont, ceket gibi ürünler ilk dikkati çeken modeller. Büyük kalıplı puf montlar ikonik bir tavır sergiliyor ve oldukça tercih ediliyor. Kaşe kabanlar her iki cins için yıllardır vazgeçilmez bir ürün bu nedenle onlarca farklı versiyonu karşımıza çıkıyor.

Örneklemem gerekirse eşofman takımı kullanan bir kadın üzerine kaşe kaban, doğal saç ve makyaj, kafasında renkli bir bere, elinde marka deri bir çanta ve ayaklarında topuklu şık bir ürün ile tüm gözleri üzerine çekebiliyor. Son zamanlarda tasarım maskeler de iyi bir tamamlayıcı olabiliyor.

Kış aylarına inat siyah, gri ve kahve tonları yerine enerji saçan sarı, mavi, turuncu, beyaz ve yeşil gibi renkler seçin.

Denim pantolon ile oversize triko kombinleri trençkotla tamamlamak konumuzun ana örneklerinden biri olabilir. Ama doğru ayakkabı, çanta ve aksesuarlar ile puanınızı artırmak elinizde.

Özellikle kış aylarında fular, gözlük, şapka, eldiven gibi aksesuarlar ise kombinlerin vitamidir.

Farklı desenleri, deri parçalarla bir arada kullanmak ortamda rol çalmanıza büyük etki eder.

Sokak stilinde motto'lu tişört ve sweatshirt'ler olmazsa olmazlar arasında

Beden ölçülerinize ve günlük yaşam akışınıza uygun bir stil edinmek oldukça önemli.