Sokak hayvanlarına sıcak yuva

Hem çevreye hem hayvan dostlarımıza katkı sağlamak ve bir nebze olsun onlara sıcak bir yuva vermek amacıyla yola çıkan Tepe Betopan A.Ş., Sevgiyle Koru projesini hayata geçirdi. Satış ve Pazarlama Müdürü Kenan Kafdal ile projenin detaylarını konuştuk.

ZEKİ GÜMÜŞ / zeki.gumus@aksam.com.tr

Kulübelerin özelliklerinden bahseder misiniz?

AR-GE çalışmaları kapsamında ürettiğimiz suya dayanıklı, A1 yangın sınıfına sahip, yanmaz, böceklenme yapmayan, güneş ışınlarına dayanıklı ve zararlı kimyasallar içermeyen ürünlerle yapıyoruz. Projemizin birçok detayı üzerinde çalışmaya devam ediyoruz ve amacımız daha geniş alanlara ulaşmak.

Proje şu anda hangi aşamada?

Proje genelinde ilk amacımız, bir ilki başlatmak ve farkındalık yaratmak. Projemizin hazırlık aşaması tamamlandı, hayata geçmeye hazır. Öncelikli olarak Yenimahalle Belediyesi’nden olumlu dönüşler aldık, kulübelerimizi dağıtmaya başlıyoruz. Diğer ilgili belediyelerle görüşmelerimiz devam ediyor ve bu anlamda desteklerini bekliyoruz. Firmamızın ortak çalışmalar yürüttüğü bu anlamlı projeyle topluma katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Gelecekteki hedefleriniz neler?

Özel olarak tasarlanan kulübeler, başlangıçta bu projeye sahip çıkacak ilgili belediyeler aracılığıyla Ankara’da yılda 200 adet dağıtılacak. Orta vadede ise hedefimiz, Türkiye’nin her yerine bu kulübelerden dağıtabilmek. Bu yolda ilerlerken bütün hayvan dostlarının projemize destek vermesini umuyoruz.