'Siz hayal edin biz gerçekleştirelim'

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

“Siz hayal edin, biz gerçekleştirelim” mottosuyla yola çıkan ‘Lion Diamond’ markasının kurucusu Öznur Yakın’la buluştuk. Mücevher tasarımlarını ve markanın çıkış hikâyesini anlatan Öznur Yakın’a 2017’nin takı trendlerini de sorduk. 

‘Lion Diamond’ markasının hikâyesini anlatır mısınız?

Genç ve dinamik olarak tanımladığım markamı beş yıl önce kurdum. İnanarak ve çok çalışarak kısa bir sürede başarılı bir yol kat ettik o yüzden bu konuda mütevazı olmayacağım. Çünkü gerçekten çok başarılı mücevher tasarımlarına ve projelere imza atan bir ekip ruhunun yansıması var markamızda. Bu enerji haliyle ürettiğimiz her bir mücevhere yansıyor. Üretim aşamasında başlayan heyecan, ürünün vitrine çıkışına kadar devam ediyor. Son derece özenle hazırlanan butik tasarımlar yapıyoruz. Taş kalitemiz de dünya standartlarındaki kalitede. Üretimdeki ustalarımız ise hem işinin ehli hem de bu işe gönül vermiş insanlar. Detaylar, ince işçilikler ve uzun süren atölye çalışmaları da markamızın vazgeçilmez unsurları arasında yer alıyor. En önemli ayrıntılardan biri de geniş bir koleksiyona sahip olabilmek. Mağazamıza gelen farklı beklentideki misafirlerimiz arzu ettikleri mücevheri rahatlıkla bulabiliyor. 

Koleksiyonlarınıza hâkim olan öyküler nasıl oluşuyor?

‘Lion Diamond’ olarak tek bir temel düşüncemiz var, o da gerçekten kusursuz bir mücevher üreticisi olmak. Ve kendimizi bu alanda ispatladığımızı düşünüyorum. Mücevherlerimizi seven, beğeniyle taşıyan çok kıymetli müşterilerimiz var. Onlardan aldığımız ilham bizi canlı tutuyor. Ürettiğimiz her koleksiyonun mutlak bir öyküsü ve ilham kaynağı var. Bu anlamda güçlü bir tasarım ekibimiz var. Sürekli kendimizi yeniliyoruz ve araştırıyoruz. Hem kendi tarihimize hem dünya sanat tarihine ait mücevher ve tasarımlarla ilgili araştırma yaparız. Ayrıca dönem sanatkârlarının hayatlarını da inceleriz. Kısacası konumuzla ilgili tüm ayrıntılara hâkim olmaya çalışıyoruz.

Kişiye özel tasarımlar da yapıyor musunuz?

Bu ayrıntı tam da markamızın çıkış sürecini oluşturuyor. Çünkü biz, “Siz hayal edin, biz gerçekleştirelim” diyoruz. Güçlü ve kendini sürekli geliştiren tasarım ekibine sahibiz hal böyle olunca sonuçlar da bir o kadar tatmin edici oluyor. Karşılıklı memnuniyet de üretkenliğimizi artırıyor. Çünkü anlatılanı, istenileni şekillendirmek ve sunmak çok çok önemli. Kişiye özel üretimini yaptığımız bir mücevheri asla tekrar üretmiyoruz. Bu konuda son derece hassas davranıyoruz. 

2017’de takılar nasıl olacak? 

2017 renklerin yılı olacak ve bunu mücevher koleksiyonumuza da yansıtacağız. Renkli değerli taşların tüm fantezi kesimleri mücevherlerde yer alacak. Zümrüt, yakut, safir ve renkli safirin tüm tonları el işçiliğiyle hazırladığımız 18 ayar pembe ve beyaz altın montürlerle buluşacak. Natürel ancak bir o kadar kıvrımlı hatlardan oluşan uzun sallantılı kolye, küpe ve bilekliklerimiz ağırlıkta olacak. 2017’de         erkekleri de unutmadık. Onlar için hazırladığımız bileklik tasarımlarımız çok iddialı. Bileklikler siyah ve şampanya rengi pırlantalar, beyaz ve siyah rodajlı montürle dizayn edildi.

Siz nasıl takılar kullanmayı tercih ediyorsunuz?

Daha çok trendy koleksiyonumuzun parçalarını tercih ediyorum. Günlük hayatımda kıyafetimi tamamlayan, iş tempoma uyumlu olan yaşayan mücevheri severim. Mesela çoklu bileklikler vazgeçilmezim. Baget, markiz, oval ve damla kesim pırlantadan oluşan pembe ve beyaz montür bileklik ve tek parça olarak tercih ettiğim tamamlayıcı yüzüğüm muhakkak olmalı. İddialı yuvarlak kesim tektaş alyansım ve giydiğim rengin tonuna göre renkli değerli taşlardan oluşan uzun sallantılı küpeler beni tamamlar. Gece daveti veya akşam yemekli toplantı varsa kıyafetime göre takılarım biraz daha ağırlaşır. Tek ama büyük taşlardan oluşan beyaz montürlü özel parçalar takmayı severim... 

Gittiğiniz ülkelerde mücevher mağazalarını dolaşır mısınız? 

Elbette. Takip ettiğim dünya markalarından kalitesine güvendiğim ürünleri satın alıp keyifle kullanırım. İşim gereği hem günümüze hem de geçmiş dönemlere ait mücevher sanatını araştırırım... 

Sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğim...

Sosyal sorumluluk projelerinizden de bahseder misiniz?

Her işkadının bireysel ya da markası için yaptığı tüm projelerine sosyal sorumluluk alanında anlamlar yüklemesi gerektiğini düşünüyorum. Birtakım davetler ve lansmanlar düzenliyoruz. Buradan elde ettiğimiz gelirin bir kısmını çalıştığımız derneklere bağışlıyoruz. Bundan sonra bu derneklerle de çalışmaya devam edeceğiz...