Simitli yumurta

TÜREV ULUDAĞ

turevuludag@hotmail.com

Kimilerine göre sokak simidi kimine göre pastane simidi. Ama bence en güzeli evde yapılan simit. Evinizde yaptığınız muhteşem simide bir de yumurta eklenince lezzetine lezzet katılıyor.  Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve şekeri koyun, karıştırın. Ardından içerisine yumurtayı kırın ve karıştırın. Bu karışımın içerisine azar azar un ilave edin. Tuzu da ekleyerek güzelce yoğurun. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin. Üzerini streç filmle ya da nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra minik bezeler halinde ayırın. Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın ve ikisini birbirine örgü biçimde sarın. Ardından uçlarını birleştirin. Suyla pekmezi karıştırarak açın. Susamları hafif kavurun soğumaya bırakın. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25-30 dakika kadar pişirin.  Pişen simidi ortadan ikiye yatay biçimde bölün. Tereyağını tavada eritin mantarı ve biberleri küçük küçük doğrayın ve pişirin. Üzerine yarım simidi koyun. Ortasına yumurtayı kırın. Tavaya bir miktar daha tereyağı ekleyin. Rendelediğiniz kaşar peynirini yumurtanın üzerine ekleyin. Eriyen tereyağı cömertçe üzerine koyun. Pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz. Bizde seni seviyorum denmez, kahvaltı hazırlanır. Afiyet olsun.

Simit için:

- 1 su bardağı ılık su

- 1 su bardağı ılık süt

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı süt 

- 1 adet yumurta

- 1 paket instant maya

- 4 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:

- Yarım çay bardağı su

- Yarım çay bardağı pekmez

- 1 kase susam

- 1 yumurta

- 1 adet sivri biber

- 2 adet mantar

- 100 gr taze kaşar

- 2 yemek kaşığı tereyağı