Simay Bülbül'ün ilham veren dokunuşları

Tasarımcı Simay Bülbül, kadın giyim koleksiyonu ile Perveran markasının giyim ve dekorasyon koleksiyonunu kır bahçesi konseptiyle tanıttı.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Deri ağırlıklı koleksiyonlarıyla moda sektörüne farklı bir bakış açısı katan tasarımcı Simay Bülbül, "Flora" adlı yeni koleksiyonunu ve Zeynep Erel ile birlikte kurdukları Perveran markasının yaz koleksiyonunu Nişantaşı'ndaki Boreal Brandlifting showroom'unda şık bir lansmanla sevenlerinin beğenisine sundu.

Perveran, Anadolu'nun dört bir yanındaki değerli zanaatleri birleştirip dokuma ustaları ve kadın zanaatkârlarla işleyip geçmişin giyim mirasını günümüz dünyasının formlarıyla sunuyor. Basma ve Buldan kumaşlarından oluşan rengârenk koleksiyon, sıcak yaz günlerinde hem ferah hem de şık bir seçim olacak.

Kadın giyim koleksiyonuna ek olarak yine basma kumaşlardan hazırlanan ev ve sofra dekorasyon ürünleriyle birlikte yeni çıkarttığı yemek kitabını da tanıtan Bülbül, evimizden dolabımıza kadar her noktada imzasını atmaya kararlı gözüküyor.

GENÇ TASARIMCILARDAN MEZUNİYET DEFİLESİ

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü öğrencileri 2023-2024 yılı Diploma Projeleri için özel bir defile düzenledi. 5 Temmuz Cuma günü gerçekleşen defilede 15 yeni mezun genç tasarımcı, hazırladığı birbirinden özel tasarımlarını sergilediler.

Dört yıllık kapsamlı sanat ve tasarım eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, defilede giyim, örme ve dokuma sanat dallarında 41 çalışmayı izleyicilere tanıtma fırsatı buldu.

Defile, yaratıcı ve yenilikçi tasarımların sergilendiği bir etkinlik olarak büyük ilgi gördü. Genç tasarımcılar, moda ve tekstil tasarımının geleceğine dair ilham verici örnekler sundular. Hem estetik hem de işlevselliği ön planda tutan bu çalışmalar, tekstil ve moda dünyasında yeni bir soluk olma niteliği taşıyor.

Diploma projeleri ile eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, aldıkları teorik ve pratik eğitimlerle de yaratıcı potansiyellerini en üst seviyeye çıkardılar. Bu defile ile mezuniyetlerini taçlandıran genç tasarımcılar, tekstil ve moda sektöründe başarılı bir kariyerin kapılarını aralamış oldular.