Sezonun renkli ve doğa dostu koleksiyonları

İlkbahar/ Yaz koleksiyonları her yıl olduğu gibi bu sezon da oldukça renkli ve özel içeriklerle moda severlerle buluşmaya hazır. Özel desenler, organik pamuklu ve doğal boyalarla hazırlanan tasarımlar, sanatçı işbirlikleri, ünlü isimlerle yapılan imaj çekimleri derken, sizler için birebir incelediğim marka lansmanlarından özel notlar derledim, gelin birlikte göz atalım.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Tommy Hilfiger, İlkbahar 23 sezonunda sahilde yaşamdan ve denizci mirasından aldığı ilhamla kolejli ceket, kaban, chino pantolon, kriket kazağı ve gömlek elbise gibi ikonik siluetlerini yeniden yorumlamış. Bu sezon ayrıca Andy Warhol Vakfı ile iş birliği kapsamında sanatçının Montauk'taki yaz tatillerinin kalbine, pop kültür ikonları ve kreatif isimlerle bir araya gelip uzun yaz günlerinin keyfini çıkardığı atmosferi moda severlere yaşatmak adına özel bir koleksiyona imza atılmış. Günbatımından ilham alan tonların öne çıktığı kapsül koleksiyonda kolejli mont, chino pantolon ve Harvard gömlek gibi ikonik parçaların güncel yorumlarını göreceğiz. Organik pamuk gibi hiper natürel dokulardan üretilirken denizci çizgileri, temel pololar ve yeniden tasarlanan canlı pop renklerdeki kazaklarla kontrastlar oldukça dikkatimi çekti. Son olarak, Anita Koncabahar'a ve tüm ekibine muhteşem ev sahipliği için tekrar teşekkürler.

Calvin Klein Türkiye'deki ilk showroomunda İlkbahar 2023 koleksiyonunu sunmanın heyecanını yaşıyor. Markanın 2023 Koleksiyonu Yıldızlar Geçidi gibi. JENNIE, Kendall Jenner, FKA twigs, Michael B. Jordan ve Aaron Taylor-Johnson gibi dünyanca ünlü isimlerin yer aldığı İlkbahar 2023 koleksiyonunun çekimlerini ünlü fotoğraf sanatçıları Mert Alaş ve Marcus Piggott gerçekleştirmiş. Dinamizmin vurgulandığı ''Calvins or nothing'' konseptini sürdüren koleksiyon, özgüvenin ve duyguların gücünü gözler önüne seriyor.

Calvin Klein'ın yeni iç giyim koleksiyonları ve denim parçaları koleksiyonda geniş bir yelpazeyle sunulup moda tutkunlarını yeni stillerle buluşturacağa benziyor.

Farklı bir line'da karşılaştığım yüzde yüz organik pamuklu denim takımların, doğal boyalarla boyanış modellerine ise ayrıca bayıldım. Başta, Emre Karacan ve tüm ekibini bu başarılı lansman için kutlarım.

GUESS İlkbahar-Yaz ECO kapsül koleksiyonuyla moda endüstrisinin çevresel ayak izini azaltma sözünü yineleyerek geleceğe doğru emin adımlarla ilerlerken çevre dostu moda ürünleriyle, benim gibi bir çok modaseverden tam not alacak bir koleksiyonla karşımızda. Erkek koleksiyonu ise geri dönüştürülmüş pamuk ve Lyocell elyaftan üretilmiş yumuşak ve nefes alabilen Feather Weight kumaştan dokunmuş ikonik denimlerle geri geliyor. Üstün esneklik ve yaz rahatlığı için özel tasarlanmış hafif Cotton Linen Denim ve cildinizde muhteşem bir etki yaratan yumuşacık esnek kumaştan üretilmiş, ancak alışılmış GUESS deniminden beklediğiniz esnekliğe ve dayanıklılığa da sahip Silk Edition serisi de yeni koleksiyondaki yerini almış. Bunların dışındaki koleksiyonlarda ise satenin elbiselerden ayakkabıya, çantalardan aksesuarlara adapte edilmiş modelleri oldukça şık ve göz alıcı. Son olarak Guess düşkünü kadınlara özel bir haberim var; uçuşan elbiselerde ve farklı modellerdeki floral ve tropical desenlerin yorumlarına bayılacaksınız.