Sezonda moda dünyasında neler oluyor?

Moda dünyasında yaz sezonu, renkli tasarımlarla olduğu kadar yapılan davet ve projelerle de oldukça dikkat çekiyor. Özel kampanya çekimleri, moda tasarım yarışmaları, festivallerin kırmızı halı geçitleri ve tekstil teknolojilerine dair içeriklerle sizlerleyim...

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

GUESS, Sonbahar-Kış 2023 sezonunda GUESS ve Marciano markalarının global reklam kampanyalarını marka yüzü İspanyol asıllı Arjantinli model, influencer ve televizyon yıldızı Georgina Rodríguez ile öne çıkarıyor. GUESS Kreatif Direktörü Paul Marciano'nun yönetmenliğinde ve Forbes Sanat ve Kültür kategorisi 30 listesine giren İtalyan fotoğrafçı Nima Benati'nin objektifi ile Georgina Marciano by Guess kampanya çekimi oldukça dikkat çeken fotoğraf kareleriyle karşımızda.

KOZA 2023 FİNAL YOLCULUĞU BAŞLADI

Her moda tasarım öğrencisi için benzersiz bir deneyim olan, benimde her yıl desteklediğim KOZA 2023 final yolculuğu başladı. Değerli moda tasarımcıları Nihan Peker ve Özlem Kaya mentorluğunda gerçekleşen 31. Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışmasının jüri ve finalistleriyle bu hafta bir araya geldik. Türkiye'nin en köklü moda tasarım yarışmasında, bu yılda birbirinden yetenekli finalistler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Her biri ile tek tek konuştum, on genç arkadaşımın koleksiyon detaylarını dinlerken en az onlar kadar heyecanladı ve final tasarımlarını görmek için sabırsızlanıyorum.

FESTİVALLERDE MODA DA OLMALI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'ne bende katıldım. İstinye Park Teras Renk Sineması'nda düzenlenen törenle Kristal Flamingo'lar sahiplerini buldu. Basın toplantısında söz alarak artık bu tarz festivallerde kırmızı halı geçidi ve En İyi Kostüm ödülleri gibi beklentimizin olduğunu ifade ettim. İzmir'in abiye ve gelinlik üretiminde global bir üretici şehir konumundan çıkıp bu dev festival ile birlikte markalarını dünyaya tanıtabileceğini düşünüyorum. Cannes Film Festivali örneğini vererek filmlerin farklı kitlelere ulaşması için moda branşının cazibesinin orada ne kadar doğru kullanıldığını ifade etmeye çalıştım. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer'de bu fikrime gayet olumlu yaklaştı.

Gelelim festivalin en parlayan filmine ''Kör Noktada'' En İyi Yönetmen Ödülü, En İyi Film Ödülü, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Film, ödülleriyle büyük bir çıkış yaptı ve uzun süre ayakta alkışlandı. Bu arada Zuhal Olcay konseri sahne performansı ve müzikalitesiyle benim unutulmaz konserlerim arasında yerini aldı.

BESTYLE MAGAZİN ALKIŞI HAKEDİYOR

BeStyle Magazin on yıldır uluslararası moda dergilerine karşı inanılmaz bir başarı göstererek Türkiye'nin en ünlü isimleriyle moda tarihine geçecek onlarca başarılı kapak çekimi ve yüzlerce marka işbirliğine imza attı. Son birkaç yıldır da Be Entertainment Media Ajans çatısıyla markalara doğru stratejiler ile yol çizip, basında ve sosyal medyada iletişimlerini arttırmak üzere kreatif projelere, organizasyonlara imza atıyor. Ajansın kurucusu ve kreatif direktörü Beliz Baran, geçen haftalarda sektörel dostlarını The Local House Alaçatı'da bir araya getirdi. Ben kendisini moda bilgisi ve devamlı yükselen başarı grafiğiyle Türkiye'nin Anna Wintour'ı olarak adlandırıyorum.

SU SPORLARINA ÖZEL KIYAFET

Moda nasıl değişken, özgür ve kreatif bir ruha sahipse farklı sektörlerde kendi içinde yeni trendlerle karşımıza çıkıyor. Club Med, su sporları aktivitelerinin arasına yeni eklediği Wing Foil tanıtım haftası için beni de Bodrum'a davet etti. Dünya Surf Şampiyonu Sebastian Garat'ın ekibiyle özel dersler aldık. Gerek yaz gerekse kışın yapılan su sporlarında giyilen tekstil teknolojilerinin soğuk ile birleşen rüzgarın keskin dokunuşlarında, bu tekstil teknolojilerinin ne denli önemli olduğuna dair de özel sohbet ettik.