Şehire dönüş ve dikkat çeken koleksiyonlar

Yeni sezon koleksiyon sunumları, özel günler için tasarlanan tasarımlar, doğa dostu ürün bilincini arttıran ürün grupları, zanaatkârlık ve inovasyonu birleştiren özel yaklaşımlara dair keyifli sektör içerikleriyle karşınızdayım.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

COMFY MOOD SERİSİ VE ÖN PLANA ÇIKAN YUMUŞAK TUŞELER

Döngüsel modaya verdiği önemi tüm üretim süreçlerinde, doğayı ve insanı koruma perspektifiyle büyüten Jimmy Key, 2023/24 Sonbahar-Kış sezonu için TENCEL™ markası iş birliğiyle hazırladığı Comfy Mood serisini, yapılan lansman sırasında inceledim.

Jimmy Key'in yüzde 90'ı sürdürülebilir olan Premium loungewear koleksiyonu Comfy Mood, ağustostan bu yana yenilenen ürünlerle tüm Jimmy Key satış noktalarında yerini almaya başlamış. Koleksiyonda sertifikalı ormanlardan elde edilen yenilenebilir ağaç ham maddesinden üretilen TENCEL™ marka selülozik elyaflı kumaşlar kullanılırken, nitelikli kumaşların modern detaylarla bir arada sunulduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. TENCEL™ elyaflar sağladığı nefes alabilirlik ve kuruluk hissi gibi avantajların yanı sıra sonbahar koleksiyonlarına sıcak ve yumuşak tuşesiyle fonksiyonellik katıyor. Koleksiyonda klasik jogger ve sweatshirt setleri, trend tasarımlar olarak öne çıkarken, pastel tonlarda, içinde hafif light gold pırıltılarla oldukça soft bir tadı barındırıyor.

BEE GODDESS'DAN ANLAMLI "AY & YILDIZ" KOLEKSİYONU

Bee Goddess, Çağdaş Türk Kadınına Övgü Niteliğindeki "Ay & Yıldız" tasarımlarıyla Cumhuriyet Bayramı'nı Kutluyor. Dünyaca ünlü mücevher markası Bee Goddess, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak ve Türk kadınlarının modern dünyada nasıl parladığını, etrafına ilham verdiğini göstermek için özel olarak tasarladığı "Ay & Yıldız" mücevherlerini sunuyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamalarına özel "limited edition" olarak 14 ayar ve 18 ayar altından oluşan, pırlantalarla bezenmiş "Ay & Yıldız" mücevherleri yüksek el işçiliği ile göz kamaştırıyor.

Bee Goddess'ın kurucusu ve tasarımcısı Ece Şirin, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel bu koleksiyonu tasarlamak bizim için büyük bir onur. Türk kadınları, ülkemizin tarihinde ve bugününde önemli bir rol oynar. Bee Goddess olarak, Türk kadınlarının gücünü ve zarafetini vurgulamak için bu özel mücevherleri tasarladık. Bu mücevherler, Türk kadınlarının modern dünyada nasıl bir rol üstlendiğini ve ilham kaynağı olduğunu göstermek, onların gücünü ve zarafetini kutlamak için tasarlandı" dedi.

DIOR B57 SNEAKER'LARDA ZANAATKÂRLIK VE İNOVASYON

Kim Jones tarafından tasarlanan Dior erkek ilkbahar 2024 koleksiyonunun olmazsa olmaz yeni üyesi b57 sneaker'lar, cesur çizgileriyle her kıyafeti tamamlıyor. Retro tavrıyla dikkat çeken bu yeni üründe şıklık ve spor giyimi bir araya getirmiş. Virtüöz hassasiyetiyle çalışılan bir zanaatkârlığın yansıtıldığı bu orijinal model, günlük giyimin temel gereksinimlerinden olan esneklik ve konforu harmanlıyor. Maison'un daimi imzası olan CD harfleri, Dior oblıque jakar versiyonuyla bu çok özel parçayı süslerken, mösyö Dior için çok kıymetli olan detay sanatına saygı duruşunda bulunuluyor. Gri, siyah, mavi, kırmızı, bej ve krem gibi büyüleyici renklere bürünen ayakkabılar, tüm görünümlere karşı konulmaz bir rahatlık katıyor. Zanaatkârlık ve inovasyon arasında Dior stili günümüze aktarılmış.

TOMMY HILFIGER'DA NELER VAR?

Tommy Hilfiger, 2023 Sonbahar Koleksiyonunu İstanbul'da Ferko Signature Plaza'daki Tommy Hilfiger Showroom'da düzenlenen özel bir etkinlikle tanıttı. Etkinlik sırasında Sonbahar 2023 sezonunun modern vizyonunu yansıtan TOMMY HILFIGER ve TOMMY JEANS erkek ve kadın giyim, ayakkabı ve aksesuar koleksiyonlarından öne çıkan görünümler sergilendi.

Dış giyim parçaları, açık hava kaçamaklarından ve TOMMY HILFIGER'ın klasik Amerikan tarzından ilham alan koleksiyonun merkezinde konumlanıyor. New York şişme ceketler ve kabanlar iddialı marka detayları, parlak renkleri ve oversize şekilleriyle 90'ların gençlik kültürlerinin dikkatini çeken orijinal şişme ceket tasarımlarına modern bir perspektif getiriyor. Miras stillere ve arşivden siluetlere çağdaş bir yaklaşımla orijinal Tommy Tartan, kırmızı, beyaz ve lacivert renk paleti, marka renklerinde çizgiler ve TH Monogram gibi markanın köklü imzalarının eğlenceli yorumlarla güncellenmiş.