Sahnedeki yeni oyunlara bakış

Hande Sönmez

hande.sonmez@gmail.com

Manik Atak

BKM’nin yapımcısı olduğu, Bihter Dinçel ve Devim Yakut’un başrollerini paylaştığı “Manik Atak”ı Bihter Dinçel kaleme almış. Manik Atak; her iki oyuncusuna da aynı karakteri oynarken bambaşka biçimlerde parlama imkanı sunan bir oyun. Hem Bihter Dinçel hem de Devrim Yakut karakterlerine neredeyse her sahnede yeni bir yorum getiriyorlar. Günümüzün tiyatro divaları ile televizyon yıldızı oyuncularını tek-tipe hapsetmeden sunan oyunda bolca isabetli sektör eleştirisi de görmek mümkün. Tüm bu artıların ve bolca güldüren sahnelerin yanı sıra ikinci yarıda oyunun seyrinin değişmesi biraz “aniden” olmuş gibi hissettiriyor. Beni tek düşündüren bu geçişin biraz daha yavaş seyredebileceği oldu. 10 Şubat akşamı BKM’de izlenebilir.

Prudencia Hart ve Bir Tuhaf Dibe Vurma Öyküsü

Prudencia Hart ve Bir Tuhaf Dibe Vurma Öyküsü; Dot Tiyatrosu’nun Sarı Ay ve İki Kişilik Yaz oyunlarını izlemiş izleyiciler için şaşırtmayan bir oyun olmuş. Sizler masalarınızda içeceklerinizin keyfini çıkarırken Prudencia Hart da düştüğü delikten kurtulmaya çalışıyor. Oyun, 13 ve 14 Şubat’ta Dot Kanyon’da izlenebilir.

Bir Banka Soygunu Komedisi

“Yoldan Çıkan Oyun” ile tiyatroseverlere iyi bir komedi örneği sunan Talimhane Tiyatrosu ve BKM bu kez aynı ekibin “Bir Banka Soygunu Komedisi” oyununu sahneliyor. Zorlu PSM’nin ana sahnesinde en az orjinali (The Comedy About A Bank Robbery) kadar iyi bir prodüksiyonla sahnelenen oyun; komedi çizgisi olarak orjinalini tam yakalayamamış olsa da şaşırtan sahne kullanımı ve de oyuncuların performanslarıyla seyirciden geçer not almışa benziyor. Özellikle Bora Akkaş’ı Yen ve Yuva’dan sonra bambaşka bir rolde yine çok iyi bir performans sunarken izlemek mutlu etti. 7 ve 12 Şubat akşamı Zorlu PSM’de izlenebilir.