Sahnede olmak çocukluk hayalimdi

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Çocukluk hayalini gerçekleştiren Damla, şimdi yeni albümü Süper Âşık’la dinleyicisiyle buluştu. Biz de sanatçıyla bir araya geldik ve “Hayatımdaki mucizelerden biri” dediği yeni albümünü konuştuk.

Bir anda Süper Âşık diye bir Şehrazat şarkısıyla hayatımıza hızla giriş yaptınız. Müzik geçmişiniz hakkında fazla bilgimiz yok. Nasıl başladınız?

Sahnede olmak çocukluğumdan beri hayalimdi. Küçükken mikrofona benzeyen ne varsa alıp konser verirdim. Okuldaki lakabım da “solist Damla”ydı. Güzellik uzmanlığı yaptığım için müzik hobimdi. Sonra ders almaya başladım. İsviçre’deki salonumun Türkiye’de şubesini açmaya karar verdiğim dönem reklâm çalışmaları için stüdyoya girdim. Laf lafı açtı konu müziğe gelince iş single yapmaya vardı. Ardından Şehrazat Hanım’la tanıştım ve müzikal yolculuğum başlamış oldu. 

Müzik eğitimi aldığınızı söylediniz, anlatır mısınız?

Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde oyunculuk eğitimi alırken en özen gösterdiğim şan dersiydi. Pop müziğin yanında Türk Sanat Müziği’ne de çok ilgi duyuyorum o yüzden şu anda Almanya’da Türk Sanat Müziği eğitimi alıyorum.

Asıl mesleğinizi bırakıp müziğe yönelmeniz sorun olmuş muydu? 

Annem hariç tüm ailem ve yakın çevrem “çok başarılı bir iş kadınısın, nasıl işini aksatıp müziğe yönelirsin» gibi tepkiler aldım. Fakat hayalimi yaşamadan ölmek istemedim. Elime geçen fırsatları değerlendirdim, kimseye kulak asmayarak müziğe yöneldim. İlk kez stüdyoya girdiğimde yaşadığım heyecan zaten her şeye değerdi. Sezen (Aksu) hanımı karşımda gördüğümde düşüp bayılmamak için zor tutmuştum kendimi... 

ŞARKILAR RUHUMA İŞLİYOR

Hem dil hem de kültür farkı sizi zorlamadı mı?

Annem, kardeşim ve beni kültürlerimize sahip çıkarak büyüttüğü için kültür farkı yaşamadım fakat dil olarak hafif zorluklar yaşadım aksandan dolayı onu da diksiyon dersinde düzelttim. Yine de heyecanlanınca kelimeleri karıştırdığım olabiliyor tabii… 

Müzik kariyerinize neden yurtdışında başlamadınız?

Yurtdışında daha geniş bir çevrem var. Reklâm yapmak daha kolay olurdu. Alman radyolarında ya da basında yer almak daha kolaydı fakat Türkçe şarkılar söyleyebilmek benim için çok değerli. Türkçe şarkılar söylerken hissedebiliyorum ve ruhuma işliyor.

Yeni albüm çıktı, ne hissediyorsunuz?

Hayatım boyunca yaşadığım üç büyük mucizeden biri. Kızlarımın doğumu, Hacda Kâbe’ye kavuştuğum an ve albümüm. Hepsi birbirinden çok farklı fakat heyecanı, mutluluğu ve mucizevi olmaları bambaşka bir duygu…

İlk albümde Şehrazat, Ümit Sayın gibi ünlü isimlerle çalıştınız. Böyle bir ekibi oluşturmak zor olmadı mı?

Şansım Şehrazat hanımla yola başlamak oldu. Onun sayesinde Murat Yeter’le çalışma fırsatını yakaladım.