Sağlıklı bir görünüm için sağlıklı beslen!

Beslenmenizdeki doğallık ve sağlık; saçlarınızda, gözlerinizde ve tırnaklarınızda hissedilir şekilde güzellik yaratır.

NİL ŞAHİN GÜRHAN / nil@nildiyet.com

Nasıl besleniyor, neler yiyor, ne kadar sıvı tüketiyor ve nasıl yaşıyorsanız; dış görünüşünüz ve enerjiniz o ölçüde etkilenir. Tırnaklarınızın şekli, gözünüzün parlaklığı saçlarınızın güçlü yapıda olmasında beslenme şekli başrol oyuncunuz.

Mutlu, huzur dolu ortamda yemek yiyin; Beslenme hayatınızın içinde yaşama değer katan sosyal ve kültürel yapıyla olgunlaşan çok önemli bir ihtiyacımız. Yemek yerken; rahat olun, yavaş yiyin, iyi çiğneyin, damak tadına odaklanın, mutlu olun. Böylece yemek yerken, beslenme sırasında enzim ve hormonlarınınız dengeli ve uyum içinde olur. Ve zevkle yenen yemek seratonin hormonunu arttırır ve mutluluğunuz güzelliğinize yansır.

Beslenmenizin şeklini değiştirin; sevmediğiniz şimdiye kadar hiç yemediğiniz besinleri özellikle sebze, meyve çeşitlerini gözden geçirin. Hangisini yiyebilirim, hangisini denemek daha kolay diye sınıflandırın ve haftada bir gün bu sevmediğiniz besin çeşidini yiyebileceğiniz şekilde hazırlayarak az bir miktarda da olsa yemeye çalışın. Beslenme çeşitliliğini arttırmak metabolizmanızı canlandırır ve yağ yakma kapasitenizi arttırır.

Beslenmenizin ana iskeleti sağlam olsun; Sabah öğlen akşam sağlıklı ve dengeli sebze, et, ekmek, yoğurt, salata içeren bir beslenme şekli uygulayın. Böylece sürekli tok karnına olduğunuz için, gün içerisinde aşırı beslenip sürekli bir şeyler yeme eğiliminde olmazsınız. Temel besin gıdalarını aldığınız için bütün vitamin ve mineral ihtiyacınızı da tam olarak karşılamış olursunuz.

Sıfır yağlı beslenmeye çalışmayın. Yemekleriniz ne çok yağlı, ne de tamamen yağsız olsun. Yağı tamamen kesmek vücudunuzun enerji dengesini bozar. Zaman içinde bir takım sağlık problemlerine zemin hazırlar. Saç, tırnak, ve gözlerinizde enerjik bir görünüm için; Süt yoğurt peynir gibi süt ürünlerinin normal yağlı olanlarını tercih edin. Salatalarınıza zeytinyağı kullanın. Yemeklerinizde zeytinyağı ile birlikte az miktarda ayçiçekyağı (= soya yağı = mısırözü yağı) kullanın. Şok diyetlerini ve açlık rejimlerini hayatınıza sokmayın. Kısa sürede çok hızlı ve fazla kilo verdiren diyetlerden şiddetle uzak durun. Tek gıda diyetleri, şok diyetler, detokslar iradenizi çok zorlayıp psikolojinize de hasarlar verir. Ayrıca bu tür uygulamalar; aşırı ve hızlı saç dökülmesi yapar.