Retro ve renkli bir bayram stilİyle zaman tünelİ…

ÜMİT TEMURÇİN
umittemurcin@gmail.com

Pazartesi günü Kurban Bayramı… Bayramın ruhu bize toplumsal dayanışmayı, sevgiyi, saygıyı yeniden hatırlatacak. Aile ve akraba ziyaretleri yapacağız. Komşularımızla bayramlaşacağız. Güzel bayram geleneklerimizden biri de en yeni en güzel kıyafetlerimizi giyinmek… Peki, bu bayram kendiniz, çocuklarınız ve aile büyüklerimiz için renkli ve retro bir stil denemeye ne dersiniz? Son 2 yıldır 70’ler esintisiyle gardıroplarda retro desenli onlarca parça biriktirdiğinize eminim. İşte bu ürünler bu bayram size epey bir kolaylık sağlayacak. Muhakkak kafanızda bayram için seçtiğiniz bir kombin vardır. Gelin bu kombini bir de benim tavsiyelerimle değerlendirin…

Kombininizi seçtiniz mi?
Bayram için alışveriş yapmamış olsanız dahi gardırobunuzdan iyi bir eşleştirmeyle yepyeni bir kombinasyon çıkarabilirsiniz. Bu yüzden seçtiğiniz kombinin her detayına dikkat ederek karar vermeniz gerekiyor. Bu tarz özel günlerde elbiseler kurtarıcıdır ama muhakkak bedeninizle uyumlu olmalı. Çok geniş ve dar modellerden kaçının. Sonbahar mevsiminde olduğumuz için renkler konusunda açık tonlar olabileceği gibi, koyu tonları da tercih edebilirsiniz.
Trend parçalarla retro grupları karıştırın
Bol pantolon, pileli etek, salaş tunik, çizgili tasarımlar, floral desenler, nakışla sezonun trend renkleri, pudra, turuncu, mavi, beyaz ve nude kullanımını ilk tercihiniz olsun. Bu renklerle retro desenleri ve aksesuarları birleştirerek hem yüksek modayla temasta olacak hem de bayramın enerjisine yakışacak. Bunun dışında tek renkli İspanyol paça pantolon, retro desenli bir gömlek ve yine tek renkli ince bir triko kombinasyonu da bayram temposunda size kolaylık sağlayacaktır.
Renk dengesine dikkat!
Şıklığınız ve verdiği hissiyat, doğru renk ve desen dengesini sağlanmalı. Eğer tek renk hâkimiyetinde bir kombin düşündüyseniz muhakkak desenli bir şal ya da ipek eşarpla kombininizi hareketlendirin. Desenli bir etek, desenli bir gömlek ve desenli bir aksesuar ise asla bir araya getirmemeniz gereken üçlü. Başarılı bir kombinasyon için   iki ideal nokta, maksimum üç ayrıntı olmalı. Bu vurgular arasındaysa muhakkak ara bloklar olmalıdır. Örneğin; ayakkabınız, renk ve tasarımıyla dikkat çeken bir parçaysa etek veya pantolon sade şeçilmeli. Üst bölümdeyse bluz, küpe, kolyelerinize vurgu yapabilirsiniz.
Aksesuvarların tılsımı
Alırken çekinmediğiniz aksesuvarları kullanmaktan da çekinmeyin. Şık bir elbise ya da gömlek tercihinize bir kolye ekleyin. Ailenizden yadigâar mücevherler, saat veya takıları kullanmak herkesin hoşuna gidecektir. Elbisenize ışıltılı retro bir kemer bile düşünebilirsiniz. Unutmayın aksesuvarlar kombinlerin en önemli yardımcı parçalarıdır. 
Şık Ayakkabılar şart
Günlük hayatta, tercih ettiğiniz dolgu topuklu ve spor modellerden birkaç gün uzak durun. Kıyafetlerinize bir anda hava katacak hafif topuklular, şık rugan babetler tercihiniz olsun.