Renkler insanın yaşamı gibi…

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

Küçüklüğünden bu yana yaptığı resimlerle hayat bulan Neriman Türkmen’in 3. kişisel sergisi Renkler, yarına kadar Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası Sergi Salonu’nda… Türkmen’in 44 eserinden oluşan Renkler Sergisi’nde hem kara kalem hem de yağlı boya çalışmaları yer alıyor. 

Serginizden biraz bahsedebilir misiniz?

Sergimin adı Renkler… Bu benim 3. kişisel sergim. Hem klasik resimler hem de Anadolu’nun geleneksel kadınlarını resmettiğim tablolarımdan oluşuyor. Burada da 44 tane tablom yer alıyor. Renkler insanın yaşamı gibi hüzün ve neşeye dair her şey bulunuyor. 

ANADOLU KADINLARI VE ATLAR…

Serginizde at ve Anadolu’daki kadın figürleri ağırlıklı… Neden?

Ben figürde çok başarılı değildim. İlk zamanlar çok zorlanıyordum. Yaptıkça kendimi içinde buldum. Atları da çok seviyorum… Resim çizmeye başladığımda bir anda kendimi at resmi çizerken buluyorum. Böyle böyle at resimleri sergilerimin vazgeçilmez bir parçası.

Neden atlar peki?

Atlar benim için özgürlük timsali…

Ya kadınlar?

Anadolu kadınları çalışıp üreten insanlar. Onlara saygım sonsuz… Onlar bizim kaynağımız. Yüzlerindeki çizgiler, çalışma azimleri boyalarımızın şekillenmesinde çok önemli unsurlar. Anadolu kadını değerlidir, moderndirler.. Elimden geldiğince tablolarımda kadının gücünü çizerek bir şekilde sunmaya çalışıyorum. 

Çalışmalarınızı nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Evimde bir atölyem var, aynı zamanda sanat evinde de çalışıyorum.

SANAT EVİMİZİN HEP İÇİNDE

Evdekiler size nasıl bir destek sağlıyor?

Büyük oğlum müzisyen, küçük oğlum ise görsel iletişim okudu. Sanat evimizde hep olduğu için hep birbirimizi tamamladık. Büyük oğlum odasında bas gitar ile müzik çalarken ben çalışma odamda resim yapıyorum. Bu ikili birliktelikten de çok güzel tablolar çıkıyor diyebilirim. 

Eserlerinizin fiyatları nedir?

Karakalemler 150 liradan başlıyor, 350’ye kadar. Tablolarım ise 350 lirayla 2 bin TL arasında.

İnsanlar eserlerinizi nerelerden tedarik edebilirler?

Nerimanturkmen.com isminde bir internet sitem var. Oradan insanlar tablolarıma bakabilir ve satın alabilirler.