Rengârenk bir kış olsun

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Kar ve yağmurun etkili olduğu şu günlerde kış iyice etkisini göstermeye başladı. Bu sert ve soğuk havaların etkisine kapılmayıp stilinizden ödün vermemek en doğrusu… Koruyucu ürünler, doğru parçalar ve renkli aksesuarlarla yağmurun altında şarkı söylemek elinizde… ‘Singin'in the Rain’ müzikalinde olduğu gibi etrafınıza renk ve enerji saçmak, belki de bugünlerde en ihtiyacımız olan şey…

İnsanlar ilkbahar ve yaz aylarında ne kadar renkleniyorsa sonbahar ve kış aylarında da bir o kadar koyu ve siyah tonlara bürünüyor. Bu toplum psikolojisi yer yer bizi de etkisi altına alıyor ama ele geçirmesine izin vermemek gerekiyor. Gelin hep birlikte bu sezon stilimize renk katalım ve doğru ürünlerle, kışın dahi sokakların ve doğanın tadını çıkaralım. Tabii yağmur, çamur, kar şakaya gelmez. Şıklığımız kadar seçtiğimiz kıyafetlerin koruyucu olması ve dayanıklılığı da çok önemli. Kış aylarında en kullanışlı ürünleri sizler için listeledim.

Trikolar: Hanımlar, bu sezon trikolar konusunda oldukça şanslısınız çünkü triko modelleri hiç bu kadar trend kalıplarla yorumlanmamıştı. Uzun ve oversize trikolar elbise gibi de kullanılırken hem de konforlu hareket etmenize imkân sağlıyor. Sağ ve sol omuzları pencereli, boğazlı modellerse artık herkesin gardırobunda yerini aldı. İri örgülü, temalı ve desenli modeller de zamansız parçalar olarak hep hayatımızda olacak.

Deri Ceketler: Soğuk havalar için bire bir deri ceketlerin kısa ve biker modelleri bu yıl daha ön planda. Günlük şıklığın en kurtarıcı ürünleri arasında yer alan bu ürün grubu; sarı, bordo, yeşil ve mavi renkleriyle kış aylarında iç açıyor.

Yağmurluk: İşte kış aylarında kesin edinmeniz gereken bir parça. Renkli ürün önerilerimin başında da yağmurluk alternatifleri geliyor. Örneğin baştan aşağı siyah giyinseniz dahi giyeceğiniz kırmızı bir yağmurlukla kilometrelerce öteden dahi güçlü bir stil vurgusu yapabilirsiniz.

Tayt ve skinny pantolon: 80’llerin gözdesi bu ürünler artık hayatımızda vazgeçilmez oldu. Özellikle kış aylarında daha sıcak tutması ve geniş, paçalı modellere nazaran daha az kirlenmesi sebebiyle ilk tercihleriniz arasında yer almalı. Ayrıca sezonun trendi olan uzun botlarla bu ürün grupları çok iyi uyum sağlıyor.

Yağmur veya kar botları: Desenli ve renkli uzun yağmur botları yine kombininizin starı olmaya aday. Doğa şartlarına karşı emin adımlar atarken caddelerde dikkat çekici olmanın  en renkli halini yaşayabilirsiniz. İri ve gösterişli kar botları içinse artık kayak merkezlerine gitmenize gerek yok. Çünkü ünlülerden tutun bayan moda blog yazarlarına kadar bir çok trend avcısı bu botları şehrin her yerinde  kullanmaya başladı. 

Şemsiye: Kış ayları dış mekânlarda uçuşan kelebekler diyorum ben onlara. İşte tam bu nedenle her kadınının birkaç tane farklı renk veya desende şemsiyesi olmalı. Renkliliğinin dışında saç ve makyajınızı korumanızı sağlayan sigortacınız olacaktır. Sex and City dizisiyle başlayan şeffaf şemsiye trendi o dönemden beri farklı versiyonlarla hayatımıza girdi. Bu sezonsa üzerlerindeki çiçek desenleriyle oldukça iç açıcı görünüyorlar…

Aksesuarlar: Her kış kendimizi almaktan alıkoyamadığımız ürün gruplarıdır. Hem fonksiyonel alternatiflerine hem de cicili biçili hallerine hayır diyemediğinizi çok iyi biliyorum. Bere, atkı, şal, eldiven, renkli tozluklar, çanta soğuk havalardaki en önemli aksesuarlardır. Kış aylarında büyük çanta kullanmak size her zaman kolaylık sağlar. Kıyafetlerinize çok önem veremediğiniz günler bu parçalardaki doğru seçimler iyi birer kurtarıcıdır. Nasıl mı? Desen, motif, figür ve renklilik her zaman dikkat çeker. Örneğin; feminen giyinmeyi seven bir kadınsanız payetli ve kürk ponponu olan bir bere, yüksek topuklu deri botlarla harika bir duruş sergileyecektir. Çantanızı da üzeri taşlı ve hareketli bir modelden yana kullanarak tamamlayabilirsiniz.

HAFTANIN MODA NOTU

MERCEDES-BENZ FASHION WEEK İSTANBUL ERTELENDİ

12-17 Ocak tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşmesi planlanan ‘Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul (MBFWI)’; İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları (İHKİB), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (MTD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA)’nden oluşan MBFWI Danışma Kurulu, tasarımcılar, sponsorlar, IMG ve TSM’nin ortak kararı doğrultusunda ülkemizde yaşanan üzücü olaylar sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Bu yıl MBFWI’nin dünya takviminde ilk sıraya alınması, Türk tasarımcıları ve markaları zaman olarak epey zorlamıştı. Buna rağmen hepsi alınan karara uyum sağladı ve hazırlıkları hızlandırıp 2017 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını bitirdi. Günler kala bu erteleme çok yıpratıcı oldu tüm moda tasarımcısı arkadaşlarım adına. Umarım emekleri ve maddi yatırımları boşa gitmez ve önümüzdeki haftalar yeni bir tarih duyurusu yapılır