Rahat bir uyku için...

Gün boyu kendinizi yorgun hissediyorsanız, hafızanız eskisi gibi güçlü değilse ve sinirli olmaya başladıysanız belki de uyku problemi yaşıyorsunuzdur. Ne kadar uyumalıyız, uykusuzluğun olumsuz etkileri ve doğru yatak seçimi nasıl olmalıdır gibi sorulara cevap arıyorsanız yazımız tam size göre.

Ne kadar uyumalıyız?

Uyku gün boyu yorulan ve yıpranan sinir sisteminin onarıma alındığı, gün içinde edinilen bilgilerin ayıklanıp depolandığı, dış uyaranlara açık ve bireyin gelişimiyle ilgili işlevsel bir süreç olarak tanımlanabilir. Her ne kadar bilim ve teknoloji uykuyu açıklamak yolunda hızla ilerlemiş olsa da halen açıklanamamış sorular, sırlar vardır. Normal uyku süresi, kişinin kendini iyi hissettiği uyandığında zinde olabildiği süredir. Hepimiz aynı miktarda uyumayız. Uyku süresinin kişiden kişiye hatta yaş dönemine göre değiştiği ve bu sürenin 4 saat ila 11 saat arasında olduğu bilinmektedir.

UYKUSUZLUĞUN ETKİLERİ

l Akyuvar sayısı azalır. Direnç düşer.

l Kas gücü zayıflar.
l Kan şekeri dengesi bozulur.
l Nefes alış veriş ritmi bozulur.
l Vücut ısısı düşer.
l Görme, konuşma bozukluğu başlar.
l Unutkanlık baş gösterir.
l Stres hormonu salgılanır. Sinirlilik, tahammülsüzlük olur.

YATAĞINIZI İYİ SEÇİN

Tıpkı gündüzleri olduğu gibi yatar durumdayken de vücudumuz için ideal bir duruş şekli vardır. Omurganın doğal S şeklinin korunduğu yatış pozisyonu vücudumuz için en doğru seçenektir. Doğru bir yatak, vücudun doğal omurga eğrisini korumasına yardımcı olurken, yanlış seçilmiş bir yatakta uyumak kaslar, sinirler ve damarlar üzerinde baskı yaparak bel ve sırt ağrılarının oluşmasına neden olur. İyi bir yatak, bel, sırt, baş, boyun ve diz bölgenizi desteklemelidir. Yatağınız fazla sertse, yatak ve vücudunuz arasında boşluklar oluşur. Vücudun yatakla temas ettiği yerlerde oluşan fazladan baskı damarlar ve kan dolaşımı üzerinde bazı noktalarda sıkışmaya sebep olur. Kan dolaşımı sekteye 
uğradığı için beyin uyarılır. 

UYKU GÜNLÜĞÜ TUTUN

l Uyku günlüğü tutun. Uyku günlüğü tutmak, uyku bozukluğu ya da sorununu tanımlamak için etkili bir araçtır.
l Düzenli uyku programı oluşturun. Tutarlı, rutin, uyku alışkanlıkları uzun vadede daha iyi bir uykuya dönüşür.
l Yaşam tarzınızı değiştirin. Spor yaparak daha kaliteli uyuyabilirsiniz.
l Yatak odanız karanlık, serin ve sessiz olsun. 
l Yatmadan önce TV, cep telefonu ve bilgisayarı kapatın. Yayılan ışık beyninizi uyarır, melatonin salgılamanızı baskılar.
yıkanabilen yorgan Yataş Bedding, yorganın özel elyaf yapısıyla 95°'de yıkanabilen tek yorgan olma özelliğine sahip. Her yıkamada mükemmel temizlik sağlayan Dacron® 95 yorgan, yurt, otel ve hastane gibi hassas temizliğin ön planda olduğu ortamlar için de ideal. Çift kişilik Dacron® 95, yüzde 60 indirimle satılıyor.Zero Gravity Yatak; Zero Gravity Yatak tüm vücut profili ve uyku pozisyonlarına adapte olarak vücut hareketlerine iyi uyumu sağlar. Hourglass Air Yatak; Hourglass Air, çok farklı vücut profillerini bile doğru şekilde destekler.

Doğru bir yastıkla her gece rahat uyku!

İyi bir uyku için, yatak kadar yastık seçiminiz de önemli. Kötü bir yastıkta uyumak öncelikle uyku kalitenizi düşürür. Dinlenemeden uyanır, gün içinde kendinizi yorgun ve bitkin hissedersiniz. Yetersiz dolgu malzemesine sahip yastıklar yüzünden baş ve boyun ağrıları yaşayabilirsiniz. Son teknolojilerle üretilen “Yataş Yastıklar” baş ve boynunuzu tam destekler, omurganızın doğal eğrisine uyum sağlayarak vücut üzerinde oluşan yüksek basıncı azaltır. Böylece tam dinlenmiş uyanır, baş ve boyun ağrılarınızdan kurtulursunuz. Son teknolojiye sahip kaliteli dolgu malzemesi ve kumaşla 
üretilen bu yastıklar, bakteri ve alerjen oluşumunu önler, kötü koku oluşturmaz. 

Doğallığı savunan marka "Hälsa"

İlginç yatak teşhir şekliyle dikkatleri üzerine çeken Hälsa, doğallığı savunan bir marka olarak kataloglarında yer verdikleri yaratıcı yatak sunumunu fuar standına da taşıdı. Yatakları deneyen ziyaretçiler, Hälsa ekibi tarafından sağlıklı uyku ve doğru yatakseçimi konusunda da bilgilendirildi.