“Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör” vizyonda

Rafadan Tayfa'nın yeni filmi dün vizyona girdi.

Türkiye'nin sevilen çizgi filmi Rafadan Tayfa'nın yeni filmi dün vizyona girdi. Serinin dördüncü filminde geçmişin ve geleceğin tam ortasında "dev" bir maceraya atılan kahramanlar; Hayri, Kamil, Akın, Sevim, Hale ve Mert "Yüzyılın İcadı" olan dev robot Hayrimatör'ü kurtarmak için bir araya gelecek.

İlk üç filmiyle milyonlara ulaşan serinin heyecanla beklenen dördüncü filmi, "Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör" seyirciyle buluştu. TRT ortak yapımı filmin yönetmenliğini serinin diğer üç filmini de yönetmiş olan İsmail Fidan yapıyor. Fidan aynı zamanda filmin müziklerini de yapan isim. Senaryosunu ise Arzu Yurtseven kaleme almış.

Filmin konusu ise şöyle; Uzaya çıkan en genç insan olan Hayri, oldukça meşhur olmuş; üstün zekâlı öğrencilerin alındığı bir bilim teknik okuluna kabul edilmiştir. Artık mahallede çok az vakit geçiriyor, vaktinin çoğunu kendi tabiri ile "Yüzyılın İcadı" olan dev robot Hayrimatör'e harcıyordur. Hayri, bir mühendislik harikası olarak tasarladığı halde Hayrimatör'ü çalıştıracak güç kaynağını bir türlü elde edememiştir. Uzaylı kahramanımız Zobi'nin desteğiyle Hayrimatör'ü çalıştırmayı başarır; ancak kötüler icadın peşine düşer. İcadın kötülerin ele geçirmesi halinde, tüm dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacaktır. Hayri, Kâmil, Akın, Sevim, Hale ve Mert'i bu kez hiç olmadığı kadar zorlu bir görev beklemektedir.