Peki ama nasıl belimizi incelteceğiz?

Prof. Dr. Reha Yavuzer

reha.yavuzer@aksam.com.tr

Yaz geldi ve neredeyse geçiyor. Her sene kendimize verdiğimiz ‘bu yaza daha ince gireceğim’ sözünü bu sene tutabildik mi ? Cevabınız ne olursa olsun şayet biraz daha ince, formda, daha düzgün bir beden veya daha az vücut yağ oranı istiyorsanız sizlere önerilerimiz var.

FAZLA YAĞLARDAN KURTULMAK İÇİN...

Öncelikle görev sizde. Artık beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirme zamanı. En temel gıdayla başlayalım. Sadece sağlığınız için değil, güzelliğiniz ve inceliğiniz için de su gerekiyor. Metabolik olarak vücuttaki pek çok gıdanın ve toksik ürünlerin yıkımında su kullanıyoruz. Fazla yağlardan kurtulmak ve daha ince bir bedene kavuşmak için ilk yapmanız gereken günde en az 2 litre su içmek. Çay ve kahve tüketiminizi su olarak düşünmeyin. Günlük besin tüketiminizde ekmek, pirinç, makarna gibi karbonhidratlardan uzaklaşıp antioksidan özellikleri ön planda yeşil sebzelere doğru ilerlemeli. Antioksidan ağırlıklı beslenme sadece daha az kalori almanız anlamına gelmiyor aynı zamanda metabolizmanızın daha düzgün çalışmasını sağlıyor. 

DÜZENLİ BESLENME ÇOK ÖNEMLİ

Düzenli üç öğün beslenmek ve geç saatlere sarkan akşam yemeğinden kaçınmak önemli. Akşam 19 sonrası yemeklerine paydos. Geç saatlere sarkan iş yemeklerini ise salata ile geçiştirmek şart. Bir diğer dikkat edilmesi gereken ise aşırı meyve ve alkol tüketimi. Her ikisi de ulaşmak istediğiniz amaçta aleyhinize çalışır. Metabolizmamızın hızı da veya hızlandırılması da oldukça önemli. Hafta da 5 kez sadece 20 dakikalık tempolu yürüyüş metabolizmanızın çok daha hızlı çalışmasına ve enerji için yağ yıkımınızın artmasına neden olacak. Unutmayın egzersizdeki ana hedef size harcatacağı kalori değil; metabolizmanızda sağlayacağı hızlanma. Günlük 10 bin adım ulaşmak istediğiniz adım sayısı. Bu çok basit beslenme ve egzersiz değişiklikleriyle tünelin sonundaki ışık umduğunuzdan çok daha çabuk gözükecek. Teknoloji de yanınızda bu yolda. Zayıflama, incelme ve fazla yağlardan kurtulma sadece sizin değil tüm dünyada pek çok bireyin ortak hedefi. Plastik cerrahi bünyesinde bu amaca yönelik pek çok teknolojiyi barındırıyor. Soğuk, sıcak, ultrason, lazer, radyofrekans, titreşim veya bunların kombinasyonları artık emrinizde. Tüm bunları ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemler olarak ikiye ayırabiliriz.

KOLAY VE AĞRISIZ

Bel bölgesindeki yağlardan hızlı kurtulmak isteyenlere, lazer ve ultrasonik liposuction artık çok kolay ve oldukça ağrısız. Adeta bir Cumartesi kaçamağı şeklinde bel bölgenizdeki yağlardan kurtulabilirsiniz. Sıklıkla genel anestezi veya sedasyonla yapılan bu uygulamada hastanede kalmanıza gerek yok. Pazartesi işe giderken giymeniz gereken korse ise size 3 hafta boyunca eşlik etmeli. Düşük miktardaki ödem ve morluk ile yağlardan kurtulmanın en kolay ve hızlı yolu lazer/ultrason liposuction. Yağların eritilerek dışarı alındığı bu ameliyatla günler içerisinde sonucu görmeye başlarsınız; en iyi halinize ise ortalama 6 ayda ulaşırsınız. Alınabilecek yağ miktarı tamamen kişiye özel karar verilen bir husus. Başarısı nedeniyle son yıllarda tüm dünyada gerçekleştirilen estetik ameliyatlar arasında en üst sırada yer alıyor. 

ZAMANI OLANLARA...

Ameliyattan korkuyorsanız ve sonuçlar için birkaç seansa razıysanız o zaman sizin için de teknolojinin sundukları var. Soğuk lipoliz istenilen bölgelerde yağların dışarıdan soğutularak parçalanmasını sağlayan bir yöntem. Yaklaşık 1 saat süren seanslarda kitabınızı okurken veya televizyon seyrederken belinizi inceltmek mümkün. Her bir seans ile ortalama 1 cm lik incelme elde ediliyor.