Pastel tonlarla maskülen kesimlerin uyumu

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Sezon alışverişlerinde ne tarz tasarımların bu sezon baskın ne tarz renklerin daha etkili olduğunu biliyor musunuz? Eminim ev ödevine çalışmış çok fazla kişi vardır ama “Hayır henüz trendlere göz atmadım” diyorsanız bu yazı içeriğim tam size göre. Maskülen yani erkeksi kült parçaların kadın koleksiyonlarında pastel tonlarla flörtünü eminim çok seveceksiniz.

Baharın etkisini baskın gösterdiği şu günlerde eminim gerek kadınlar gerekse beyler daha canlı ve rahat kıyafetler giymek için can atıyordur. Bence de üstümüzdeki kış rehavetini doğru kıyafet seçimleri ile bir an önce atmak, günlük yaşantımızı hatta iş kalitemizi arttıran önemli bir etken. Kıyafet seçimlerimizde kalıp, konfor, kumaş ve renk tercihleri, günlük hareket kabiliyetimizin ve enerjimizin en etkili unsurları.  Bu sezon koleksiyonlarda oldukça baskın bir şekilde pastel tonları görüyoruz.  Fakat gördüğümüz yumuşak renkler bu defa bildiğimiz feminen kesimlerle karşımıza çıkmadı. Aksine daha sert ve maskülen kesimlere dönüştü. Bu kesimler ve renkler kadınların soft ve cool görünmelerini sağlıyor. İş ve günlük yaşantımızda pastel tonları kolaylıkla kullana biliriz. Hangi renkleri nasıl kombinlerim diyorsanız, sert renkler ile birleştirerek ters köşe yapabilirsiniz. Mesela, soft pembeyle kırmızı. Ya da daha casual look tercih ederseniz siyah ya da beyaz renkleri kullanabilirsiniz. Bu ton birleşimi kadının güçlü ve cool tarafını öne çıkarır. Pastel tonları çok açık tonlar olduğu için, her renk her cilt tipine uygun olmayabilir. Yanliş renk taşıdığınızda solgun bir görünüm ortaya çıkabilir. Bu nedenle esmerler mor ve pembe gibi sıcak tonlar ve sarışınlar ise mavi ve yeşil gibi soğuk tonları tercih etmeli. No make-up makyajla maskülen  ve cool tarzı tamamlayabiliriz. Umarız bu tüyolarımı, yeni sezonu alışverişinizde göz önünde bulundurursunuz.

AKSESUARLAR

Tabii ki güzel kombinleri aksesuarlarla tamamlamak gerekir. Pastell tonları yumuşak renk tonlarına sahip olduğu için, takılarda zarif olsun. İnce zincirler ve bileklikleri üst üste takabilirsiniz. Takıların sembolleri hatıralarınızla da ilgili olabilir. Hatıralar kombini daha sempatik yapar. Takıların tam tersine ayakkabılar ve çantalarda şekil ve boyut önemli değildir. Ama doğru rengi seçerek tarzınıza bir karakter  verebilirsiniz. Mesela, desenli ya da güçlü  renkli çantalar oldukça etkili tamamlayıcılar olabilir. Ayakkabılarda beyaz, metalik y ada pullu tonlar tercih ederek daha iddialı olabilirsiniz. Gündüzleri spor ayakkabılar maskülen güçlü kadını ortaya çıkartır, akşamları ise yüksek botlarla cool tarzınızı geceye yansıtabilirsiniz.

MAKYAJ 

Böylesi ferah ve yumuşak renklerden oluşan kombinlere ağır makyaj yakışmaz ya da ben hiç yakıştırmıyorum. No make up tarzı tam olarak makyajsız demek olmuyor maalesef. Cildinize göre bir fondötenle teninizi ferahlaştırabilirsiniz. Akşamları parlak ya da metalik rujlar tercih edilebilir.

TAKIM TRENDİ

Özellikle tasarımcıların koleksiyonlarında sıyrılan tek renk takımlar hiç olmadı kadar ilgi görüyor. Sarı, pembe ve beyaz renk smokin ceketli uzun ceketler, İspanyol paça pantolonlar ile tamamlanın epey dikkat çekti. Büyük ve yine takım ile aynı renk olan şapkalar, oldukça güçlü, dikkat çekici ve sofistike bir tamamlayıcı olarak star durumda.

MÜGE BOZ VE GLISS İŞBİRLİĞİ

Çok sevdiğim ve oyunculuğunu beğenerek takip ettiğim Müge Boz başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Kişisel beslenme tarzı ve saçlarına olan hassasiyetiyle de ön planda olan oyuncu bu sefer Henkel’in uzun saç âşıklarına özel geliştirilmiş Gliss Supreme Length serisinin marka elçisi olarak karşımıza çıktı. Geçen salı günü gerçekleşen renkli ve eğlenceli lansmanda, enerjisi ve samimiyeti ile basın karşısına çıkan oyuncu sonrasında after party’de  sosyal medya fenomenleri, editörler ve cemiyetten oluşan özel davetlileriyle buluştu. Ürünleri uzun zamandır kullanan ve deneyimleri misafirlerine aktaran Müge Boz’u marka elçisi olarak çok ama çok beğendiğimi net bir şekilde ifade etmek isterim.