Paris, New York ve İstanbul

Texworld Istanbul Fuarı; tekstil sektörünün öncü aktörlerini, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda buluşturacak. Modacı Louis Gerin ve Gregory Lamaud 2016-17 sezon trendleri hakkında ipucu vermek için İstanbul’daydı.

Çiğdem Işık ÖZKAN

cigdemibjk@gmail.com

Paris ve New York’un ardından İstanbul,  modanın kalbinin atacağı üçüncü kent olacak. Dünyanın önde gelen tekstil devlerinin yansıra tekstil sektörüne yön veren modacılar,  sektöre ilham veren tasarımcılar ve moda meraklıları için özel bir buluşma gerçekleşecek.  Fuar,  Trend Forum alanında ilham verici ve etkileyici seminerleri ile yaklaşan Sonbahar/Kış 2016-17 sezonu için ön izleme olacak. Moda ve tekstil dünyasını heyecanlandıran etkinliklerin içeriğini belirleyen ve olaya ruh katan, iki Fransız modacı… Louis Gerin ve Gregory Lamaud, Fransız iki ortak. Hem Les Garçons adlı markalarıyla erkekler için lüks iç giyim parçaları tasarlıyorlar hem de 2009’dan beri uluslararası tekstil fuarı Texworld’un sanat direktörlüğünü yaparak trend tahminlerinde bulunuyorlar.  Gerin ve Lamaud ile 2016-17 sezon trendleri, kumaş kültürü, dünya moda trendleri ve tasarımları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Türk modasının her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Gerin ve Lamaud, “Çok yetenekli tasarımcılarınız var. Tekstil endüstrisini gerçekten yakından takip ediyorsunuz. Giyim ve tekstil sektörlerinde muazzam ve eşsiz bir kültüre sahipsiniz. Uluslararası moda piyasasında yer almak için gereken potansiyel var. Şahsen Dice Kayek’te çalışan Ece Ege’nin işlerini hep merakla izliyoruz” diyorlar. 

TREND TRANSPARAN 

Gerin ve Lamaud, 2016-17 sezonundaki kumaş trendlerinden önemli ipuçlarını paylaşıyorlar: Bu sezonun kumaşlarında farklı etkiler göreceğiz. Çok aydınlık, yumuşak ve transparan kumaşlar bu sezon fazlasıyla ön planda olacak. Desen ve kabartmalarda yansıtıcı boyanın parlaklık efekti yer alacak. Kot kumaşı, dantel, jakar ve hatta deri... Her tür kumaşta parlaklık etkisi fazlasıyla görülecek. Bu yansıtma trendi içinde mineralin parlayan güzelliğini ve kumaşlardaki bitkiselliği de bulacağız. Öte yandan, yüksek teknolojiyle üretilmesine rağmen hem doğadan kopmayan hem de onu koruyan her türden su geçirmez kumaş göreceğiz.”

ERKEKLER İÇ GİYİMDE KLASİK SEVİYOR 

Gerin ve Lamaud erkek iç giyim sektöründeki trendlerle ilgili "Son birkaç yılda, erkek iç giyim piyasasının 'eğlence' ye ağırlık vererek geliştiğini gördük. Daha fazla renk, baskı ve eğlence vardı. Fakat erkekler en çok klasik ürünleri tercih ediyor" diyorlar. Modayla sanatın ayrılmaz bir çift olmasıyla ilgili olarak da Gerin ve Lamaud, "Modayla sanat ayrılmaz bir bütündür. Koleksiyon geliştirirken sanatkârın geçtiği sürecin aynısını tasarımcı da geçirir. Tasarımcı da bir sanatkârdır. Bir koleksiyon aracılığıyla mesajını iletir. Moda tasarımcıları için sanat dallarının büyük birer ilham kaynağı olduğunu görebiliriz. Sanat ve moda birbirini besler” görüşlerini paylaşıyorlar bizimle.