Pandemide ev hanımlarına ek gelir sağladı

Takı tasarımcısı Zuhal Bakır Kurağ, pandemide online olarak takı tasarım dersleri ile çok sayıda kadına iş alanı açtı. Kurağ, “Bu zor günlerde insanlara ek gelir sağlamak beni mutlu ediyor.” dedi.

Balat'ta ve Bahçelievler'de butik tasarımlar yapan moda ve takı tasarımcısı Zuhal Bakır Kurağ, pandemi sürecinde YouTube ve Instagram sayfalarında ücretsiz verdiği online derslerle ev hanımlarına destek olurken yaptıkları ürünleri de ihraç ediyor. Kurağ, "Eğitimlere hobi olarak katılanlar, zaman değerlendirmek adına katılanlar da var. Fakat en önemlisi iş olanağı için katılanlar. Bu zor günlerde herkese bir miktar el uzatabilmek, ek gelir sağlamak beni mutlu ediyor. Eğitim aşamasında nasıl seri imalat yapabilecekleri, malzemeleri nasıl daha uygun temin edebilecekleri hususunda öncelikle donanım sağlamalarını hedefliyoruz" dedi.

EV HANIMLARI PLANLI OLMALILAR

'İmalat aşamasına gelmiş olan bir ürünün eğitimlerini kendilerine veriyor ve onlardan en kaliteli biçimde ürün elde etmeyi hedefliyoruz' diyen Kurağ, "Ev hanımlarının planlama yaparak çalışmaları gerekiyor. Malum iş yaparken aynı zamanda çocuklar, yemek, ev temizliği yapıyorlar. Planlı gidilmediği takdirde fazla iş yükü edinmek her daim ürünün yapım aşamasında bozulmasına ya da yetiştirememiş güven sorunu yaşanmasına sebep olabiliyor. Biz genelde iş bölümü yaparken bu sorunlar ile karşılaşıyoruz. Her evde çalışan iş ortağımız bizim için çok kıymetli. Yer yer psikolojik destekler de veriyoruz. Zor bir süreçte geçiyoruz destek olmamız gerekiyor" diye konuştu.

YAŞANMIŞLIĞI OLAN PARÇALAR HEYECANLANDIRIYOR

Kurağ, kendine has bir tarzının olduğunu, modanın trendlerini yakından takip etse de insanların ihtiyaçlarına karşılık verebilecek ürünler tasarladığını söyledi. Dikkat ettiği en önemli konunun anti kanserojen malzemeler ve kaplamalar olduğunu ve kullanmadıklarını belirten Kurağ, "Müşterilerimiz arasında modayı sıkı takip eden kadın-erkekler var ama asıl beni heyecanlandıran müşteri gurubumuz ellerinde annelerinden, anneannelerinden, amca ve dayılarından manevi değeri olan parçalara yeni bir düzenleme isteyen müşteriler. Eski parçalara olan merakım, yaşanmışlıklar beni çok fazla heyecanlandırıyor. Parçaları bir araya toplarken hikâyeleri beni çok etkiliyor" diye konuştu.