'Özel öğrencilerin aileleri bilinçlendi'

HİLAL YILDIRIM

hilal.yildirim@aksam.com.tr

3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Mehmet Oyal Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından bir program düzenlendi.

Program kapsamında ailelerin bilinçlenmesi için uzman konuşmacılar tarafından konferanslar düzenlendi. Bu sayede veliler de çocuklarıyla ilgili merak ettikleri hususları sorma imkanı buldu. Okulun her katına öğrencilerin eğitim gördükleri atölyelerin stantları kuruldu. Ebru, ahşap boyama, alçı kalıpları, müzik, resim gibi atölyelerde çocukların hazırladığı el emeği ürünler sergilendi. Müzik atölyesinde enstrüman çalan öğrencilerden oluşan minik bir koro da velilere konser verdi. Öğrencilerden Şevval Yalçın’ın piyano dinletisi ve koro halinde söyledikleri türküler eşliğinde hem kendileri eğlendi hem de ailelere duygusal anlar yaşattılar. Program sonunda velilere de teşekkür belgesi takdim edildi.

Merkezin Müdürü Fatma Yalçın, “Aslında veliler rehabilite olursa çocuklar da rehabilite olur. Bu nedenle velilerimiz de bizim için öğrencilerimiz kadar öncelikli. 3 yıldır ailelerimizde burada çocuklarını beklerken el emeği ürünlere ilişkin eğitim alıyorlar. Hem sosyalleşmiş oluyorlar, hem de gerginliklerini atıp dertleşebiliyorlar. Bir şeyler üretmek de onlara iyi geliyor” dedi. 

“REHABİLİTASYON EKİP İŞİ”

Merkezin Dil ve konuşma Terapisti Arusyak Safa Jamilabadi, şunları söyledi: “Bu sene diğer senelerden farklı olarak kendimize bir şenlik havası oluşturduk. Her çocuk kendisine özel dolayısıyla her ailede kendisine özel. Bizim elimizde sihirli bir değnek yok. Bu nedenle aileler çok önemli. Okuldan sonra eğitimin evde devam etmesi çok önemli. Rehabilitasyon işi ekip meselesi. Ailelerde üzerine düşen görevleri yerine getirecek olurlarsa el ele pozitif sonuçlar alabiliriz. Hepimiz engelli olma olasılığı ile karşı karşıyayız.”