Oyunla öğrenme için 4 ipucu

Günümüzde çoğu aile ''oyun yoluyla öğrenme'' modelinin öneminin farkında ve çoğu, çocuklarının eğitim öğretim hayatlarında öğrenmeye bir adım önde başlamaları için evde oyun etkinliklerini kullanarak onları okul hayatına hazırlıyor.

LEYLA ÖZTÜRK / cumartesi@aksam.com.tr

Evde oyun etkinlikleri ile ilgili çok sayıda basılı ve dijital materyale ulaşmak da artık çok kolay. Üstelik bu yaklaşım anne-babaların çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmelerine de imkân sağlıyor.

İşte çocuklarınızla oynayarak evde öğrenme için dört yararlı ipucu:

1. Eğlenin ve Yaratıcı Olun

Farklı oyun çeşitleri için birçok işlevi olan parlak renkli oyuncakları seçin. Evde boya kalemi, kağıt, boya ve önlük gibi malzemelerin bulunduğu ve çocuğun özgürce hareket edebileceği basit bir sanat alanı kurun. Bu faaliyeti görev olarak yapmak yerine siz de eğlenin ve çocuğunuzla size özgü oyunlar üretin.

2. Dikkatini dağıtacak her şeyi kapatın

Çocuğunuzla oyun oynarken, yaptığınız aktiviteye odaklanmasını istiyorsanız siz de öyle yapmalısınız! Televizyon açıksa veya telefonunuz yakınınızda ise hemen başka bir odaya taşıyın. Dijital ekran ve uyaranları oyun alanının dışında tutun.

3. Daima Teşvik Edin

En küçük şeyi bile başardıklarında sarılmak veya beşlik çakmak harika bir teşviktir. Çocuğun oyuna ilgisini artırmak ve devamlılığını sağlamak için motive etmeyi unutmayın.

4. Küçük Bir Başarısızlığa İzin Verin

Çocuğunuzun oyununu çok dikkatli bir şekilde yönetmeye çalışmayın ve onların hatalarından ders alabilmeleri için izin verin. Başarılı oldukları kadar başarısız olmalarına da izin verin.