Outdoorcular Kadıköy'de buluşuyor

Türkiye'nin ilk outdoor yaşam ve aktivite festivali olan ve sürdürülebilirlik kavramının ön planda tutulacağı festival OutdoorFest İstanbul, bugün ve yarın Festival Park Kadıköy'de gerçekleşecek. Outdoor Türkiye Kurucusu İlker Tulunay, festivali ve outdoor dünyasını anlattı.

YELİZ COŞKUN / yeliz.coskun@aksam.com.tr

OutdoorFest İstanbul bu hafta gerçekleşecek. Bizleri Kadıköy'deki festival alanında neler bekliyor?

2019 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük outdoor aktivite ve yaşam festivali olarak tanımladığımız OutdoorFest İstanbul, gerek katılımcı markalar gerekse ziyaretçiler açısından oldukça değer görüyor. Bu yıl da sürdürülebilirlik festivalimizin temel amacı oldu. Sürdürülebilirlik başlığı altında Nature Talks ve Outdoor Talks konuşmaları, kampçılık, karavancılık, motosiklet ve doğadaki aktiviteler alanında doğaseverleri bir araya getireceğiz. Deneyim atölyeleri, canlı performanslar, Feridun Düzağaç konseri ve daha birçok aktivite ile outdoorseverleri bu yıl 15-16 Ekim'de Festival Park Kadıköy'de ağırlayacağız. Aynı zamanda bunu daha ileriye taşımak için de 5-6 Kasım'da Kapadokya'da yer alacağız.

Türkiye outdoorseverler için oldukça uygun bir ülke. Türkiye'deki ilgi nasıl? Sizce yeterince önem veriliyor mu?

Ülkemiz outdoorseverler için gerçek anlamda bir hazine. Outdoor özelinde Türkiye'nin hemen hemen her yerinde kamp ve yürüyüş gibi birçok alanda farklı aktiviteler içinde yer alabiliyorsunuz. Elbette beklentimiz daha çok kişinin bu alana ilgi göstermesi. Aktivitelere olan ilgi artarken bilginin de artması için emek veriyoruz. Hedeflerimiz arasında bu festivalleri yaygınlaştırarak bu alandaki ilgiyi artırmak da var. Umarım biz elimizden geleni yaparak outdoor aktivitelerine olan ilgi ve bilgiyi artıran öncülerden biri oluruz.

Daha önceki festivallerden farklı olarak bu sefer şehrin göbeğinde bir festival gerçekleşecek. Kadıköy'ü neden tercih ettiniz?

Daha önce festivalimiz konaklamalı olduğundan şehrin merkezine uzak bir alanda olmak durumundaydık. Çok daha fazla insanın bu deneyimi yaşayabilmesi için İstanbul'daki operasyonumuzu İstanbul'un en işlek ve yaşam standardı en yüksek yeri seçilen bölgesi Kadıköy'e taşımak istedik. İstanbul'un her noktasından ulaşım sorunu yaşamayan Kadıköy Rıhtım'da yeni açılan Festival Park'ta 2 gün boyunca binlerce kişiyi rahatlıkla ağırlayabileceğiz.

Pandeminin outdoor'a yönelik nasıl bir etkisi oldu? İnsanların outdoor sporlarına yönelik etkileşimi arttı mı?

Pandemi, outdoor sporlara ve aktivitelere hem olumlu hem de olumsuz yansıdı diyebiliriz. İnsanların doğanın, açık havanın ve outdoor sporların değerini fark etmesi güzel olsa da doğa, çevre, aktivite kültürü ve sürdürülebilirlik konularında hala çok eksiklerimiz var. Bu eksiklerle doğaya gidenler maalesef normalden fazla insan ayak izi bırakarak geri dönüyorlar. Biz de Outdoor Türkiye Platformu olarak bu konuyu kendimize amaç edinerek etkinlikler, içerikler, festivaller ve videolar ürettikçe geleceğimiz için sürdürülebilir yaşamı çok daha fazla insana empoze etmiş olmanın mutluluğu yaşayacağımıza inanıyoruz.