Otizm farkındalığı: Bir gün değil her gün

TODEV ve Kütahya Porselen önemli bir işbirliğine imza atarak toplumu sadece 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde değil, 365 gün otizmli çocukları fark etmeye davet ediyor.

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

TODEV - Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı ile Kütahya Porselen anlamlı bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında ressam İsmail Acar imzalı "Mavi Yalnızlık" adı verilen bir fincan serisi üretildi. Bu fincanların Kütahya Porselen mağaza ve internet sitesinde yapılan satışından elde edilen gelirin tamamı TODEV Vakfı'na bağışlanacak. Sadece 2 Nisan'da değil, 365 gün otizmin farkındalığının hedeflendiği bu işbirliğinin imza töreninde bir araya gelen Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, TODEV Başkanı Arzu Gökçe ve ressam İsmail Acar, otizmli çocukların ailelerinin çabalarına ve yaşadıkları zorluklara dikkat çekti.

"BİRLİKTE YAŞAMAYI BECEREBİLMELİYİZ"

TODEV Başkanı Arzu Gökçe imza törenindeki konuşmasında şunları söyledi: "Vakıf olarak 25. yılımızı kutluyoruz. Vakıf yönetim kurulumuzun ve mütevelli heyetimizin tamamı otizmli çocuk anne ve babalarından oluşmakta. O annelerden biri de benim. Önce bunun düzelebilir bir durum olduğunu düşünüyorduk ama zaman içinde bunun bir yalnızlık olduğunu anladık. İsmail Acar'ın bağışladığı 'Galata' isimli resmini gördüğümde yıllardır çözmeye çalıştığım puzzle'ın eksik parçasını tamamladım. Galata bizi çok doğru anlatıyor. Şehrin kalabalığına, yoğunluğuna ve depremlere rağmen dimdik ayakta duruyor. Biz de yaşadığımız zorluklara, yalnızlıklara rağmen sizlerin de desteğiyle ayakta durmaya çalışıyoruz. Sadece 1 gün değil, 365 gün hatırlanmak istiyoruz. Bu anlamda İsmail Acar'ın ve Kütahya Porselen'in duyarlılığı bizim için çok değerli. Bugün hepimiz kırmızı giydik. Kırmızı siyahtan önceki dur bizim için. Artık fark edilmenin ötesine geçmeyi, birlikte yaşamayı becerebilmeyi diliyoruz. 'Mavi Yalnızlık' serisi ile sesimize ses olun istiyoruz."

"YALNIZLIK YAN YANA GELİNCE AYRI BİR SİNERJİ OLUŞTURABİLİR"

"Sosyal sorumluluk projelerine kapım her zaman sonuna kadar açık" diyerek sözlerine başlayan ressam İsmail Acar, bu projede yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve şunları söyledi: "Galata bize varlığı ve devamlılığı gösteren bir sembol yapı. Yalnızlık güçtür ve yalnızlıklarımız yan yana gelince ayrı bir sinerji oluşturabilir. Kütahya Porselen ailesinin sevgi ve emekle ürettiği Mavi Yalnızlık birbirimizin duygularını anlamayı, empati yapabilmeyi yansıtan bir çalışma."

"KALABALIKLAR İÇİNDE EĞİLMEDEN, DİMDİK DURAN OTİZMLİ ÇOCUKLAR..."

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli ise konuşmasında şunları söyledi: "Otizm farkındalığını hep beraber bir kez daha dile getirelim istedik. 'Mavi Yalnızlık' serisinin gelirini otizmli ailelere destek olarak sunacağız. Tüm olumsuz şartlara rağmen, kalabalıklar içinde eğilmeden, dimdik duran otizmli çocukların ailelerinin yaşadıkları sıkıntıların farkındayız. Anlayış ve hassasiyet gösterilmediği durumlarda aileler, çocukları evlerinden çıkarma konusunda sıkıntı yaşıyor. Biz ne kadar onları kendi evladımız gibi görüp kanat gerersek çocuklarımız kendilerini daha mutlu, huzurlu hissedecekler."