'Ömrü mevsimden uzun şarkılar hoşuma gidiyor'

“Bu Son Akşamda” ve “Aşkınla Ben” şarkılarıyla hızlı bir çıkış yapan Gökçe Kılınçer, “Ömrü bir mevsimden uzun şarkılardan etkilendim” dedi.

ZEKİ GÜMÜŞ / zeki.gumus@aksam.com.tr

Öncelikle çok güzel iki şarkıya daha imza attığını görüyoruz. Bu şarkıların hikayesini bizimle paylaşır mısınız?

“Bu Son Akşamda” ve “Aşkınla Ben” uzun zamandır hazır olan parçalar. Çıkartmak için ikinci 45’liğimizi beklemem gerekti. Sık sık şarkı yazarım ama onları her zaman bitirmem. Bazı parçalar geldiği gibi bitmiş olur ve bazılarına uzun bir zaman içinde sıklıkla geri dönüş yapılabilir. 


Bir şarkını kliplendirdin, diğer şarkının klibi için çalışmalara başladın. Bize kliplerinde yaratmaya çalıştığın sinematografiden bahsedebilir misin?

Müzik dünyasında videolar önemli, çok önemli, belki de fazla önemli hale geldi? Modern sanatçılar harika videolar yapıyor, harika kıyafetler, arabalar, resimler ve renkler görüyorum... Bunu yapabileceğimden emin değilim, çok zor bir iş gibi görünüyor. Sadece müzik yaparak daha fazla zaman geçirmek istediğimi düşünüyorum. Videom bir arkadaşımla dışarıda bir gece olabilir ve sevdiğim yerlerde rastgele çekimler yapabilir ve ortaya çıkanları görebilirim. Eğer hiçbir şey çıkmazsa, bu videonun çıkmaması gerektiği anlamına gelir ve belki bir dahaki sefere olur. Bir video yapmak için zamana ve paraya yatırım yapacak olsaydım, iyi bir video çekmek isterim. İzlerken yüzünüzde bir gülümsemeye neden olan bir şey yapmak isterim, çünkü iyi hissetmenizi sağlar.

TARZIM RETRO-POP

Tarzınıza Retro-pop diyorlar. Bize bu tarzın ne anlam ifade ettiğini anlatabilir misiniz? 

Minimal müzik ve güçlü duygulardan hoşlanıyorum. Basit akorlar ve bilgisayarda üretilmemiş sesler kullanıyorum. Ömrü bir mevsimden uzun şarkılardan etkilendim. Sanırım Retro Pop bu. Şöyle söyleyeyim; Buna karar vermedim, bir seçim değildi, yavaşça çıktı. Kayıt sonrası, kayıt sonrası, kayıt ardından…. Sürekli gelişen bir şeydi. İnsanın müzikte kendisini bulması zaman alabilir. Benim için de öyle oldu. “Pop Rock”ve “Surf Rock” tan sonra evrildiğim yerden memnunum.

Türkiye’ye gelmek istiyor musunuz? 

Evet, Türkiye’ye gelmeyi çok isterim ama Londra’da yaptığım birçok şey var. Belki bir gün, Türkiye’de bir kayıt stüdyosuna sahip olmak için doğru yeri bulursam kalbimin gerçekte olduğu yerde daha fazla zaman geçirebilirim. 

BİR GÜN UYANDIM VE FARKLI HİSSETTİM

Senin için özellikle sözünü edebileceğimiz bir kırılma noktası oldu mu?

Bir anahtar gibi aniden bir şeyleri değiştiren sert bir olay olmadı. Çok farklı gelen şeyleri duymaya başladım, sonra normal oldular, sonra çalmaya başladım. Bir gün uyandığımı ve farklı hissettiğimi hatırlamıyorum, müzikte bazı şeyler yavaş geliyor. Günden güne yeni şeyleri özümsüyorsun ve senin bir parçan oluyorlar. Elbette, yeni şeyleri öğrenmek istemeniz gerekir, eğer bir şeyle ilgilenmiyorsanız, yeni bir şey öğrenmek çok zordur. Daha fazla görmek ve daha fazla öğrenmek istiyorum, hayatı ilginç kılan şey bu.

Bize genel olarak projelerinden bahsedebilir misin? 

İkinci stüdyo albümü, 33’lük Plak ve Türkiye Turnesi.

Türkiye’deki sevenlerine söylemek istediklerin var mı?

Nazik ve arkadaşça selamlıyorum her birini!