'Olumlu yönde değişime odaklanın'

ThetaHealing uygulayıcı İpek Senem Aydın: ''İnsanın hayatını olumlu yönde değiştirmeye odaklanan bilinçaltı tekniği ThetaHealing, geçmiş deneyimlerimizin bizde yarattığı olumsuz durumları, engelleri, blokajları hızlıca yapılandırır. Kendi istediğimiz hayatı kurabilmemize yardımcı olur. İnsanlar hayat amaçlarının farkına varır. Ve içsel huzur beraberinde bolluk, bereket ve sağlıklı ilişkileri getirir.''

MERVE YILMAZ ORUÇ / merve.oruc@aksam.com.tr

Bir bilinçaltı tekniği olan ThetaHealing insanın hayatını olumlu yönde değiştirmesine imkân sağlıyor. Nasıl mı? Bilim adamları yaptıkları deneylerde, mutluluk ve huzurun teta dalga boyunda deneyimlendiğini tespit etmiş. ThetaHealing, ismini theta beyin dalgasından alıyor. Bu frekansta olduğumuzda kendimizi daha rahat hissederiz. ThetaHealing tekniği de işte bu anda uygulanır. Kas testi ile negatif inançlar belirlenir ve akabinde ThetaHealing tekniği ile bu olumsuz inançların yerine pozitif hisler yüklenir. Olumsuz düşünceleri değiştirmeye yardımcı olan bu teknik, Vianna Stibal tarafından 1995 yılında bulunmuş. Ve kısa bir süre de tüm dünyaya yayılmış. ThetaHealing uygulayıcı İpek Senem Aydın'a bu tekniğin insan hayatında neleri değiştirdiğini sorduk.

ThetaHealing nedir?

Thetahealing bir terapi değil; ruhsal, fiziksel, zihinsel yönden dengelenmemizi sağlayan anda dönüşüm sağlayan bir meditasyon tekniği. Vianna Stibal Thetahealing'i "Daha iyi insanlar olmamız için zihnimizi theta frekansında yeniden programlamak" olarak ifade eder. Bunun için ThetaHealing meditasyonu ile her şeyin yaratıcısının enerjisine bağlanırız ve sadece imgeleme, gözlem yaparız. Aslında ThetaHealing bir kuantum mekaniği. Bu teknik; herhangi bir dil, din, ırk gözetmeksizin herkes tarafından uygulanabilir. ThetaHealing şu anda dünya çapında beş yüz bin'den fazla uygulayıcısı bulunan 10'dan fazla ülkede eğitmenlik semineri verilen bir teknik.

Uygulayıcı olmaya nasıl karar verdiniz?

ThetaHealing ile tanışmam dönüm noktam oldu. Hem kendimde hem de diğer kişilerde mucizelere şahit olmaya başladım. Kendimi daha huzurlu, içsel olarak mutlu hissetmeye başladım. Bilinçaltı blokajlarının anda dönüştüğüne şahit olmak benim için çok etkileyiciydi. Yaptığım danışmanlıklarda hızlı ve güzel sonuçlar alınca bu tekniğe olan güvenim arttı ve eğitmen olmaya karar verdim.

"Bilinçaltı blokajlarını yeniden programlamak" derken neyden bahsediyorsunuz?

İnsan, teta dalga boyundayken kolayca bilinçaltı ile bağlantıya geçilebiliyor. ThetaHealing uygulayıcısı, danışan theta beyin dalgasındayken, artık ona hizmet etmeyen blokajları bulur ve bunları pozitif inançlar ile değiştirebilir. Bu blokajları kas testi ile tespit edip, teta frekansında pozitif programlar ile değiştirip anda dönüşüm sağlanır. Stibal der ki, "Yaratıcı şifayı yapar, siz buna tanık olursunuz." Örnek vermek gerekirse, kas testi ile bir kişide "Para kazanmak zordur" programını tespit ettik. Bunu teta frekansında "Para bana kolayca ve zahmetsizce gelir" programı ile değiştirince kişinin hayatında bu yönde olumlu değişimler gözlemliyoruz.

Kas testi nedir?

ThetaHealing tekniğinde kinesiyolojinin bir uygulaması olan kas testi kullanılır. Kas testi, biyomanyetik enerji ilkelerine dayanır ve vücudumuzun meridyen sistemi aracılığıyla bilgi alan doğal bir geri bildirim sistemi. Bu tekniği sahip olduğumuz zihinsel blokajları belirlemek ve düzeltmek için uygularız. Cevap her zaman içimizde bir yerdedir.

Kas testi uygulanır?

Bilinçaltımızda kayıtlı olan bir şey söylediğimizde bedenin etrafındaki elektriksel ve manyetik alanlar güçlenir ve bunun sonucunda kaslar güçlenir. Tam tersi olduğunda yani bilinçaltı zihninizde kabul etmediğiniz bir şey söylediğinizde kaslar zayıflar. ThetaHealing'de kas testi yapmak için en yaygın yöntem ayakta yapılan. Ancak bunu denemeden önce, bol bol su içmeliyiz. Uygula esnasında ayaklar omuz genişliğinde, dengeli, nötr bir pozisyonda ayakta durmak gerekir. Daha sonra bol su içtiğimizden emin olduktan sonra böbreklerimize hafif baskı uygulayalım. Bedenimizin önünde yukarı ve aşağı fermuar çekerek manyetik alanlarımızı dengeleyelim. Gözlerimizi kapatalım. Test etmek için arka arkaya "evet, evet, evet" diyelim. Ve öne doğru gittiğimizi hissediyoruz. Sonra, tekrar kendimizi fermuar ile yeniden dengeliyoruz. Bu kez arka arkaya "hayır, hayır, hayır" diyelim ve geriye doğru gittiğimizi hissediyoruz. "Evet" dediğinizde öne, "Hayır" dediğinizde arkaya gidiyorsanız kas testinin sizde doğru çalıştığını gösterir. "Ben değerliyim", "Kendimi seviyorum" programlarını test ettiğimizde, öne giderseniz bu programlar sizde var demektir. Arkaya gittiğinizde ise bu programlar sizde yok demektir.

Bu şekilde bilinçaltını yönlendirebiliyoruz o halde...

Karşılaştığımız zorlukları, bilinçaltımızı dönüştürerek çözüme kavuşturmamız mümkün. ThetaHealing ile bu noktada çok etkili sonuçlar alıyoruz. Bunu bir örnekle açıklayalım, küçükken abisinden tokat yemiş olan küçük kız, ömrü boyunca bir erkekle yakın ilişki kurmaz ki acı çekmesin. Ruh eşini arayan ve bir türlü onunla karşılaşamayan kadınlarda "Bir erkeğe yakın olursam acı çekerim" kök inancına rastlıyoruz. Basitçe ThetaHealing tekniği ile bu programı değiştirip yerine olumlu bir program yüklenmesine şahit olabiliriz. Yeni program şöyle olabilir: "Bir erkekle yakın ilişki kurmak mümkün ve güvenlidir. Bir erkeğe yakın olmaya izinliyim". Bu sadece küçük bir örnek. Tüm bu uygulamalardan sonra kişi, artık ruh eşini hayatına çekmeye hazır olabiliyor.

Daha çok hangi alanlarda başvuranlar oluyor?

Bolluk ve bereket, aşk, ilişkiler, ruh eşi, ideal kilo, sınav stresi, para, aile konuları, kariyer gibi konularda başvuruyorlar. ThetaHealing uygulaması farkındalığınız artar ve çözüme ulaşabilirsiniz.

DANIŞANLAR HAYATTAKİ AMAÇLARININ FARKINA VARIYOR

Bu meditasyonu sürekli yapmak mı gerekir?

Çalışılmak istenen konulara göre çalışma süresi, kişiden kişiye değişir. Çoğu zaman danışanlar bir uygulamada önemli değişimler yaşar. Ancak bazen konuyla ilgili kök inanç sistemleri daha karmaşıktır. İstenilen değişikliği elde etmek için birkaç uygulama ile daha derin inanç çalışmasına ihtiyaç duyarlar. Örneğin; ruh eşi blokajları çözülen bir kişi 1 ay içinde de evlilik yaptığını gördük, 1 sene içinde de gördük. Uygulama alan kişinin olumlu değişimi gerçekten istemesi ve buna hazır olması çok önemli.

ThetaHealing insan hayatında neleri değiştirir?

ThetaHealing tekniğini öğrenip kendi üzerinde ve yakın çevresinde uygulamak isteyenlerin sayısı günden güne artıyor. Her modülde farklı DNA kayıtlarını bulan ve bunları dönüştüren kişiler hayatın içinde daha güvenli adımlarla ilerliyor. İçsel huzur beraberinde hem bolluk ve bereketi hem de sağlıklı ilişkileri getiriyor. Kişiler hayat amaçlarının farkına varıp kendi en yüksel potansiyellerine ulaşabiliyor, hayat misyonlarını gerçekleştirebiliyor. Ben bu hayata niye geldim? Bu dünyada nasıl bir fark yaratabilirim? sorularının cevabını buluyor.

İnsanların hayatına dokunuyorsunuz aslında...

Danışanlarım, öğrencilerim ve Youtube meditasyonlarımı takip edenlerden muhteşem geri dönüşler alıyorum. İnsanların hayatına dokunmak, onların yaşadıkları dönüşümlere ve mucizelere şahit olmak benim için paha biçilemez. Vianna Stibal'e göre; Thetahealing ruh ailemizle buluşmamız için tasarlanmış bir teknik. Ruh ailemle bir araya geldiğim için mutluyum.

HİS YÜKLEMELERİ İLE YENİ BİR BAKIŞ KAZANIN

Youtube kanalınız his yükleme videoları var... Nedir bu his yükleme?

His yüklemeleri, ThetaHealing modalitesinin ayrılmaz bir parçası. His yüklemesi çalışması bize yeni bir bakış açısı ve yeni bir varoluş biçimi sunmak için tasarlanmış. Normalde öğrenmemiz bir ömür sürecek olan şey, bir dakika içinde öğrenilebilir. Örneğin; bolluk tezahür ettirmeye çalışıyorsunuz. Bolluğu hayatınıza çekmek için önce bolluğun nasıl bir his olduğunu bilmelisiniz. Kendimize ThetaHealing tekniği ile bolluk içinde ve zengin olmanın nasıl bir his olduğuna dair bilgiyi yükleyebiliriz. Bunu yaptığımızda, hayatımıza bolluk ve bereketi çekmeye başlayabiliriz. Youtube kanalımda çok çeşitli konularda his yüklemeleri var; Bolluk ve bereket, mutlu evlilik, ideal kilo, güzellik, iş ve kariyer gibi farklı his yüklemeleri var. Bunları düzenli dinleyenlerden olumlu dönüşler alıyorum. Bunların arasında güzellik his yüklemesini dinleyip iltifat almaya başlayanlar, bolluk bereket his yüklemesi dinleyip iş teklifi alanlar, ruh eşi his yüklemelerini dinleyip ruh eşiyle karşılaşanlara rastladık.