Olivier Rousteing ruhu ile Balmain ay yolculuğuna davet ediyor

Salgın seyahat fantezilerimizi sınırlasa da Balmain'in kreatif direktörü Olivier Rousteing, yüksekten uçan arzularımızı Sonbahar / Kış 2021 pistine taşıyor. Rousteing, ilham noktasını defile öncesi notlarının açılışında ''75 yıl önce, Balmain moda evinin ilk couture sunumunun inanılmaz zaferinden sonra Pierre Balmain ne yaptı? Çantalarını topladı ve seyahat etmeye başladı.'' diye açıklıyor.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Olivier Rousteing'in AirFrance hangarlarında çekilen uçak temalı pist şovu, Paris'in özensiz şıklığına sahip birkaç imza siluet ve yıldızlararası bir yolculuğa uygun göz kamaştırıcı bir fütüristik topluluk dizisi içeriyordu. Rousteing, askeri montlarda, ceketlerde, büyük boy silüetlerde ve özel kare güneş gözlüklerinde yer alan klasik zeytin yeşilleriyle cesur Balmain görünümleri yaratıyor. Logomania, yüksek çizmeler, tulumlar, şişme ceketler ve büyük seyahat çantaları, yakın zamanda yeniden piyasaya sürülen Labirent baskısıyla yaşamaya devam ediyor. Bu tür cüretkar ama rahat bir tarz, salgın sonrası seyahat görünümünün tatlı bir fantezisini çağrıştırıyor.

Rousteing, silüetlerdeki genel askeri ihtişamla özel olarak ilgilenirken bir asit yeşili ve turuncu sıçramasının yanı sıra kör edici metaliklerle bizi şaşırtıyor. Gösterinin ayarları dünya dışı olarak değişirken, kozmik fütürizm bizi Ay'a götürüyor. Özellikle parlak turuncu, bize büyük astronot titreşimleri verir. Yine de tek renkli metalik tulum, her şey başladığında bazılarımızın havaalanında giydiği covid koruma kıyafetlerini anımsatıyor.

Rousteing, gösterinin bize yakında gelecek olan "daha iyi zamanlar" için umut verdiğini söyledi. Bu duyguları, markanın ikonik kurucusu Pierre Balmain'in de kendi yaşamı boyunca hissettiğine değindi. Önümüzdeki sonbahar sezonu için, Rousteing, Balmain'in geleceği için hızlı bir büyüme arayışında olduğunu düşünüyorum. Sonuçta, havaalanından uzaya gitmek büyük bir geçiş. Koleksiyon, markanın retro monogramı gibi yeni geliştirmelere devam ederken birçok Balmain imzasını mükemmel bir şekilde kullandı. Dokular üzerinde daha fazla oyunla ve ayrıca faydacı ve modern estetiği birleştiren çok sayıda çanta stiliyle yeni bir çığır açtı.

Koleksiyonu değerlendirmem gerekirse, Balmain'in zımbaları yine kruvaze ceketlerde etkindi. Ancak sürekli kendini yeniden keşfeden bir ruh söz konusu. Örneği; pantolonların aykırı ve huysuz tavrını sevdim, kalın tabanlı spor ayakkabı ve botlar ise oldukça başarılı. Durum ne olursa olsun, bir uçaktan aya geçiş insan için küçük bir adım olabilir - ama Balmain için (o kadar da dev değil) sadece bir adım. Genç kreatif direktörü ve tüm Balmain ekibini ilham veren tüm hazırlıkları için gönülden kutluyorum.