Olden handan sonra hamamda!

İstanbul'da Mesai Karaköy, yeni dekorasyonu ve tatlarıyla hizmete başladı.

YELİZ COŞKUN / yeliz.coskun@aksam.com.tr

İstanbul'un tarihi dokusunda, Haliç manzarası ve muhteşem seyir keyfi eşliğinde misafirlerini ağırlayan Mesai Karaköy, yeni dekorasyonu ve tatlarıyla hizmete başladı. Bünyesinde Olden 1772 ve Genova 1050'yi barındıran Gen Group'un davetiyle lezzetlerini deneyimlemeye gittiğim Mesai'de, gastronomi sektörünü ve lezzet düşkünlerini heyecanlandıracak bir gelişmenin müjdesi verildi. Eminönü'nün en özel yapılarından 250 yıllık Muhsinzade Han'ı renove ederek Olden 1772 adıyla hayata geçiren Gen Group, buradaki iddiasını yükseltiyor ve kasım ayında İstanbul'a tarihi bir restoran daha kazandırmaya hazırlanıyor. Yatırımcılardan Gürol Yığar, ortağı Alper Karavar ile megakentin en eski hamamlarından birini Olden 1545 ismi ile hizmete açacaklarını belirtti. Mimar Sinan'ın İstanbul'da yaptığı ilk hamam eseri olan Samatya Kapıağası Yakup Ağa Hamamı, ziyaretçi rekoru kıran Olden 1772'nin yeni şubesi olacak. İlk ziyaretçilerinin Olden 1772'ye giden 65 bin kişi içinden seçileceği 130 kişi kapasiteli mekana gidecek misafirlere, özel hazırlanan tadım menüsü ikram edilecek. Ayrıca gizli bir tüneli olan hamamda, sadece o gün mekanda olan ve dışarıdan misafirin kabul edilmeyeceği bir eğlence bölümü de olacak.

Dizi çekimlerinin de yapıldığı Olden 1772'ye giden misafirler, Olden 1545'e gitmek için öncelikli olacak.

Tarihi Samatya Kapıağası Yakup Ağa Hamamı, Mimar Sinan tarafından yapılan yapılardan sadece biri.

LEZZET VE EĞLENCE BİRARADA

Gelelim The Galata Otel'in en üst katında bulunan Mesai Karaköy'e... 100 kişilik kapasitesiyle hizmet veren mekanda her gün canlı DJ performansı, geçmişten günümüze yerli ve yabancı popüler müzikler eşliğinde doyasıya eğlenmek serbest.

Mekanın mutfağı şef Ali Karababa'ya emanet. 12 dokunuşla hazırlanan mezeler, zengin et-balık çeşitleri ve imza yemekler, lezzetseverlere tam bir gastronomi deneyimi yaşatıyor. Narenciye asidiyle pişirilmiş bonfile dilimleri ile Müdür; muhammara, Reçelli Çiğköfte mutlaka tadılması gereken mezeler arasında. Külde kokoreç, ciğer tava ve pöçlü pide ise tam bir ara sıcak şöleni sunuyor. Ana yemek olarak kebap çeşitleri masada yerini alıyor.